2013. március 14., csütörtök

Füstölt csirkés saláta

Még sosem vettem füstölt csirkét. Most megláttam, elég jó áron is volt, hát kipróbáltuk. Nagyon finom. Most fő vele a bableves, a mellének egy részét pedig ehhez a finom frissítő salátához használtam fel. Megmondom őszintén, néhány csepp olívaolajon kívül én semmi más fűszert nem használtam hozzá, élveztem a zöldségek szinte natúr ízét. A hús eléggé sós volt, bőven megfűszerezte őket.
S bár most eléggé búval bélelt kint az idő, ez a saláta tavaszt hozott a házba. Már nagyon várjuk az igazi tavaszt!:)

Füstölt csirkés saláta

Hozzávalók 1 személyre: 1 marék rukola, 1 marék fiatal madárbegysaláta, 1 karcsú sárgarépa, 2 hónapos retek, 2 szál újhagyma, 1 darabka kápia paprika, néhány szelet füstölt csirkemell, olívaolaj.

Elkészítése: A salátákat megmossuk, majd konyhai papírtörlővel jól felitatjuk róluk a vizet. A répát meg az újhagymát megtisztítjuk, és a retekkel együtt karikára, a paprikát pedig vékony csíkokra vágjuk. Egy tálban mindent összeforgatunk, majd meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal. Tálaláskor a tetejére helyezzük a füstölt csirkedarabokat.

KAL: 2018.

3 megjegyzés:

Adél írta...

Néha én is veszek ilyen füstölt mellet vagy combot, hamar kész van belőle egy étel.

sedith írta...

Adél, ez nem az a vákuumozott füstölt mell vagy comb, ez egy fél csirke volt, az Auchanban vettem. Igazi füstös, készen megfőzve. Még a paszulyleves is olyan finom lett vele! :)

Kati írta...

Én mostanában szinte salátán élek, meg egy kis levesen, és a tied is nagyon jól hangzik. Az önteteket a salátákra én sem szoktam túlbonyolítani vagy egy kis olívaolaj, vagy joghurt. Nagyon szép a koszorú a tányér fölött, saját készítésű?

Related Posts with Thumbnails

2013. március 14., csütörtök

Füstölt csirkés saláta

Még sosem vettem füstölt csirkét. Most megláttam, elég jó áron is volt, hát kipróbáltuk. Nagyon finom. Most fő vele a bableves, a mellének egy részét pedig ehhez a finom frissítő salátához használtam fel. Megmondom őszintén, néhány csepp olívaolajon kívül én semmi más fűszert nem használtam hozzá, élveztem a zöldségek szinte natúr ízét. A hús eléggé sós volt, bőven megfűszerezte őket.
S bár most eléggé búval bélelt kint az idő, ez a saláta tavaszt hozott a házba. Már nagyon várjuk az igazi tavaszt!:)

Füstölt csirkés saláta

Hozzávalók 1 személyre: 1 marék rukola, 1 marék fiatal madárbegysaláta, 1 karcsú sárgarépa, 2 hónapos retek, 2 szál újhagyma, 1 darabka kápia paprika, néhány szelet füstölt csirkemell, olívaolaj.

Elkészítése: A salátákat megmossuk, majd konyhai papírtörlővel jól felitatjuk róluk a vizet. A répát meg az újhagymát megtisztítjuk, és a retekkel együtt karikára, a paprikát pedig vékony csíkokra vágjuk. Egy tálban mindent összeforgatunk, majd meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal. Tálaláskor a tetejére helyezzük a füstölt csirkedarabokat.

KAL: 2018.

3 megjegyzés:

Adél írta...

Néha én is veszek ilyen füstölt mellet vagy combot, hamar kész van belőle egy étel.

sedith írta...

Adél, ez nem az a vákuumozott füstölt mell vagy comb, ez egy fél csirke volt, az Auchanban vettem. Igazi füstös, készen megfőzve. Még a paszulyleves is olyan finom lett vele! :)

Kati írta...

Én mostanában szinte salátán élek, meg egy kis levesen, és a tied is nagyon jól hangzik. Az önteteket a salátákra én sem szoktam túlbonyolítani vagy egy kis olívaolaj, vagy joghurt. Nagyon szép a koszorú a tányér fölött, saját készítésű?