2013. április 13., szombat

Oreo kekszes, kávés brownie

Múlt héten egyik este a román Paprikán egy fekete hölgy főzött. A húgom nézte, és minduntalan hívott, hogy nézzem meg, mit főz, mit csinál, mit tesz bele. Így "kaptam el" az egyik "receptet": a kész masszát láttam tepsiben, Oreokeksz-darabokkal rajta, és már tolta is be a sütőbe. Ötletesnek tűnt, és nem estem kétségbe, hogy nem láttam a tészta összetevőit, mert van nekem Ágnestől egy nagyon finom brownie-receptem, amit aztán kedvem szerint szoktam variálgatni. A sütési idővel kissé gondban voltam, mert a 12-15 perc nem volt elég neki, a tészta közepe így még nagyon folyt. S bár finom volt, illetve hűlés közben még szilárdult kiss, azért mégis zavart, hogy nem lehet szépen vágni, így aztán még sütöttem néhány percig. Utána már nagyon jó volt: megszilárdult, de cseppet sem sült túl, kellemes volt, mind ízre, mind állagra. Végül rájöttem, a gond abból adódott, hogy az én adagom picivel nagyobb is volt, mint az eredeti, és mivel kerek formában sütöttem, vastagabb is volt a tészta, tehát nem tudott átsülni 15 perc alatt. Ha valaki mégis netán nagyobb, szögletes formában sütné, akkor 12-15 perc után ellenőrizze, hogy áll a tészta.
Utólagos kiegészítés: egy kedves hozzászóló megmondta nekem, hogy a fekete hölgy, aki főzött, Lorraine Pascale volt, így már a receptet is könnyű volt megtalálni. Ha valakit érdekel, EZEN a linken megtalálhatja.

Oreo kekszes, kávés brownie

Hozzávalók: 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 10 dkg mogyorós tejcsokoládé, 20 dkg vaj, 5 teáskanál nescafépor, 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg fruktóz (20 dkg cukor), 5 tojás, 8 db Oreo keksz; a tálaláshoz: tetszés szerint tejszínhab, vaníliafagyalt vagy vaníliás tejföl.

Elkészítése: A csokoládét összetördeljük, hőálló tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat meg a kávéport, és gőz fölött (vagy mikróban) összeolvasztjuk. Simára keverjük. A tojást habosra verjük a cukorral/fruktózzal, majd beleforgatjuk a lisztet és a kakaót, végül pedig összevegyítjük az olvasztott csokoládés keverékkel. Vajjal kikent 26 cm átmérőjű kerek formába öntjük, a tetején szétoszlatjuk a darabokra tördelt Oreo kekszet, és 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ezen a hőfokon sütjük 10 percig, majd 180 fokra csökkentjük a hőt, és további 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe még nyersnek tűnik. Én vaníliás cukorral ízesített tejföllel kínáltam. Nagyon jól passzolt a savanykás kiegészítő az édes süteményhez.


 És a hathatós segítség ... (ő törte a tojásokat, és habosra kavarni is segített.)

6 megjegyzés:

szannalina írta...

Ezt én is megkostolnám!

Edó írta...

Na,ez nagyon ottvan!:) puszi a csajoknak!

Zsu írta...

A szakácsnő Lorraine Pascale volt, ha később valaki keresné. Nem mellesleg gyönyörű lett a browneid!

sedith írta...

Edó, köszi. :)

Zsu, nagyon szépen köszönöm a segítséget! Még sosem hallottam róla, de megnéztem, tényleg ő volt. :)

orsi írta...

a gyerekeknek nem szoktam kávésat adni, de a képet elnézve ők is imádják, szóval teszek én is majd egy próbát :) köszi a receptet, én meg megosztok veled egy hasznos oldalt, ha már úgyis kávét vásárolsz http://redir.ec/gobox

sedith írta...

Kedves Orsi, a blogomon lévő "rengeteg" kávés receptből kiindulva látszik, hogy én sem készítek túl gyakran. Éppen a gyerekek miatt. És bevallom, most is a felhasznált kávé fele cikóriakávé volt, így a maradék 1 púpozott evőkanálnyi "rendes" nescafé elveszítette szerintem a hatását. :) Köszönöm az oldal linkjét!:)

2013. április 13., szombat

Oreo kekszes, kávés brownie

Bejegyezte: sedith dátum: 20:34
Múlt héten egyik este a román Paprikán egy fekete hölgy főzött. A húgom nézte, és minduntalan hívott, hogy nézzem meg, mit főz, mit csinál, mit tesz bele. Így "kaptam el" az egyik "receptet": a kész masszát láttam tepsiben, Oreokeksz-darabokkal rajta, és már tolta is be a sütőbe. Ötletesnek tűnt, és nem estem kétségbe, hogy nem láttam a tészta összetevőit, mert van nekem Ágnestől egy nagyon finom brownie-receptem, amit aztán kedvem szerint szoktam variálgatni. A sütési idővel kissé gondban voltam, mert a 12-15 perc nem volt elég neki, a tészta közepe így még nagyon folyt. S bár finom volt, illetve hűlés közben még szilárdult kiss, azért mégis zavart, hogy nem lehet szépen vágni, így aztán még sütöttem néhány percig. Utána már nagyon jó volt: megszilárdult, de cseppet sem sült túl, kellemes volt, mind ízre, mind állagra. Végül rájöttem, a gond abból adódott, hogy az én adagom picivel nagyobb is volt, mint az eredeti, és mivel kerek formában sütöttem, vastagabb is volt a tészta, tehát nem tudott átsülni 15 perc alatt. Ha valaki mégis netán nagyobb, szögletes formában sütné, akkor 12-15 perc után ellenőrizze, hogy áll a tészta.
Utólagos kiegészítés: egy kedves hozzászóló megmondta nekem, hogy a fekete hölgy, aki főzött, Lorraine Pascale volt, így már a receptet is könnyű volt megtalálni. Ha valakit érdekel, EZEN a linken megtalálhatja.

Oreo kekszes, kávés brownie

Hozzávalók: 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 10 dkg mogyorós tejcsokoládé, 20 dkg vaj, 5 teáskanál nescafépor, 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg fruktóz (20 dkg cukor), 5 tojás, 8 db Oreo keksz; a tálaláshoz: tetszés szerint tejszínhab, vaníliafagyalt vagy vaníliás tejföl.

Elkészítése: A csokoládét összetördeljük, hőálló tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat meg a kávéport, és gőz fölött (vagy mikróban) összeolvasztjuk. Simára keverjük. A tojást habosra verjük a cukorral/fruktózzal, majd beleforgatjuk a lisztet és a kakaót, végül pedig összevegyítjük az olvasztott csokoládés keverékkel. Vajjal kikent 26 cm átmérőjű kerek formába öntjük, a tetején szétoszlatjuk a darabokra tördelt Oreo kekszet, és 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ezen a hőfokon sütjük 10 percig, majd 180 fokra csökkentjük a hőt, és további 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe még nyersnek tűnik. Én vaníliás cukorral ízesített tejföllel kínáltam. Nagyon jól passzolt a savanykás kiegészítő az édes süteményhez.


 És a hathatós segítség ... (ő törte a tojásokat, és habosra kavarni is segített.)

6 megjegyzés on "Oreo kekszes, kávés brownie"

szannalina on 2013. április 13. 20:52 írta...

Ezt én is megkostolnám!

Edó on 2013. április 13. 22:44 írta...

Na,ez nagyon ottvan!:) puszi a csajoknak!

Zsu on 2013. április 13. 22:56 írta...

A szakácsnő Lorraine Pascale volt, ha később valaki keresné. Nem mellesleg gyönyörű lett a browneid!

sedith on 2013. április 14. 8:06 írta...

Edó, köszi. :)

Zsu, nagyon szépen köszönöm a segítséget! Még sosem hallottam róla, de megnéztem, tényleg ő volt. :)

orsi on 2013. április 17. 14:18 írta...

a gyerekeknek nem szoktam kávésat adni, de a képet elnézve ők is imádják, szóval teszek én is majd egy próbát :) köszi a receptet, én meg megosztok veled egy hasznos oldalt, ha már úgyis kávét vásárolsz http://redir.ec/gobox

sedith on 2013. április 17. 22:31 írta...

Kedves Orsi, a blogomon lévő "rengeteg" kávés receptből kiindulva látszik, hogy én sem készítek túl gyakran. Éppen a gyerekek miatt. És bevallom, most is a felhasznált kávé fele cikóriakávé volt, így a maradék 1 púpozott evőkanálnyi "rendes" nescafé elveszítette szerintem a hatását. :) Köszönöm az oldal linkjét!:)

Related Posts with Thumbnails