2013. április 9., kedd

Sörös báránysült

Gondolom, nyilvánvaló, hogy húsvétra készült. Jó nagy adag volt; vacsorára ettük, és még maradt is belőle. Egyszerűen, mondhatni hagyományosan fűszereztük (mert a férjem pácolta be:), én csak egy-két javaslatot tettem), azt a bizonyos "csavart" a sör jelentette, ami sütőbe tolás előtt villant be nekem. Nem bántuk meg, nagyon finom lett. S a látszat ellenére nem égett meg a hús, csak szép pirosra sült, de a fotó nem úgy adja vissza, amilyen a valóságban volt. Kenyérrel és friss zöldségekkel ettük.


Sörös báránysült

Hozzávalók (4-6 személyre): 1 kb. 1,5 kg-os báránycomb (az enyém gerinccel együtt volt), só, bors, 1 fej fokhagyma, 1 citrom, 5 dl sör, kevés olaj.

Elkészítése: A bárányhúst megmossuk, megtisztítjuk az esetleges faggyúmaradványoktól, majd szárazra törölgetjük. Alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, illetve zúzott fokhagymával. A citromot karikára vágjuk. Egy tál aljára helyezzük a citromkarikák felét, ráhelyezzük a húst, majd befedjük a maradék citrommal. 1-2 evőkanál olajat csepegtetünk rá, majd lefóliázva hideg helyre tesszük, és lehetőleg 1 napig pácoljuk. Ezután hőálló tálba tesszük át, rálocsoljuk a pácolódás közben kiengedett levet, aláöntjük a sört, lefedjük, majd 170-180 fokos sütőben 1,5-2 órán át pároljuk-sütjük, majd 220 fokon 15-20 perc alatt a tetejét szépen megpirítjuk. Sütés közben néhányszor ajánlatos átkenni a pecsenyelével, hogy szép fényesre piruljon.

Tipp: Aki szereti, kakukkfüvet vagy rozmaringot is használhat a páchoz.

FI - 2014/4

2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szeretem a bárányt, így is:) S látom olyan szépen kidiszítetted a húsvéti asztalt, menüt. Nekem csak minimális díszítésre volt időm, mert szinte nem is ettünk otthon:)

sedith írta...

KAti, az asztalon egy egyzserű abrosz van, az olyan díszes. Kicsit zsúfolt is, de a lányok nagyon szerették, és tényleg olyan volt, mintha kinn, a zöld fűben piknikeztünk volna. Nagyon nem díszítettem az ételeket, csupán kipróbáltam a nemrég kapott díszítő-hámozó egy-két funkcióját.

2013. április 9., kedd

Sörös báránysült

Bejegyezte: sedith dátum: 11:07
Gondolom, nyilvánvaló, hogy húsvétra készült. Jó nagy adag volt; vacsorára ettük, és még maradt is belőle. Egyszerűen, mondhatni hagyományosan fűszereztük (mert a férjem pácolta be:), én csak egy-két javaslatot tettem), azt a bizonyos "csavart" a sör jelentette, ami sütőbe tolás előtt villant be nekem. Nem bántuk meg, nagyon finom lett. S a látszat ellenére nem égett meg a hús, csak szép pirosra sült, de a fotó nem úgy adja vissza, amilyen a valóságban volt. Kenyérrel és friss zöldségekkel ettük.


Sörös báránysült

Hozzávalók (4-6 személyre): 1 kb. 1,5 kg-os báránycomb (az enyém gerinccel együtt volt), só, bors, 1 fej fokhagyma, 1 citrom, 5 dl sör, kevés olaj.

Elkészítése: A bárányhúst megmossuk, megtisztítjuk az esetleges faggyúmaradványoktól, majd szárazra törölgetjük. Alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, illetve zúzott fokhagymával. A citromot karikára vágjuk. Egy tál aljára helyezzük a citromkarikák felét, ráhelyezzük a húst, majd befedjük a maradék citrommal. 1-2 evőkanál olajat csepegtetünk rá, majd lefóliázva hideg helyre tesszük, és lehetőleg 1 napig pácoljuk. Ezután hőálló tálba tesszük át, rálocsoljuk a pácolódás közben kiengedett levet, aláöntjük a sört, lefedjük, majd 170-180 fokos sütőben 1,5-2 órán át pároljuk-sütjük, majd 220 fokon 15-20 perc alatt a tetejét szépen megpirítjuk. Sütés közben néhányszor ajánlatos átkenni a pecsenyelével, hogy szép fényesre piruljon.

Tipp: Aki szereti, kakukkfüvet vagy rozmaringot is használhat a páchoz.

FI - 2014/4

2 megjegyzés on "Sörös báránysült"

Kati on 2013. április 9. 14:07 írta...

Nagyon szeretem a bárányt, így is:) S látom olyan szépen kidiszítetted a húsvéti asztalt, menüt. Nekem csak minimális díszítésre volt időm, mert szinte nem is ettünk otthon:)

sedith on 2013. április 10. 12:37 írta...

KAti, az asztalon egy egyzserű abrosz van, az olyan díszes. Kicsit zsúfolt is, de a lányok nagyon szerették, és tényleg olyan volt, mintha kinn, a zöld fűben piknikeztünk volna. Nagyon nem díszítettem az ételeket, csupán kipróbáltam a nemrég kapott díszítő-hámozó egy-két funkcióját.

Related Posts with Thumbnails