2013. április 28., vasárnap

Spagetti különleges szósszal, pirított sárgarépával

Gyors, méghozzá szupergyors ebédnek vagy vacsorának való. És húsmentes is. Meg laktató is. Nekem is, lányaimnak is nagyon-nagyon ízlett. (Megkezdődtek a hármasban elköltött szombati ebédek...)


Spagetti különleges szósszal

Hozzávalók 2-3 személyre: 30-35 dkg spagetti, 2 kisebb sárgarépa, 1 kicsike hagyma, 2 evőkanál liszt, 2-3 dl tej, 1 dl tejszín, 1 csokor retek levele, 8-10 medvehagymeszár, só, bors, citromlé, olaj.

Elkészítése: A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és átöblítjük. Az egyik sárgarépát nagyon apró kockákra vágjuk, és kevés felforrósított olajon megpirítjuk. A mártáshoz olajat forrósítunk, és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát meg a finomra reszelt másik sárgarépát. Megsózzuk, felöntjük kb. 1/2 dl vízzel, és kis lángon addig pároljuk, amíg zsírjára nem sül. Ekkor rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a hideg tejjel, és simára keverjük. A reteklevelet meg a medvehagymát felaprítjuk, hozzákeverjük a mártáshoz, majd az egészet botmixerrel simára turmixoljuk. Visszahelyezzük a lángra, hozzáöntjük a tejszínt, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánasózunk, illetve borssal és citromlével ízesítjük.

Megjegyzés: A reteklevél szükség szerint elhagyható vagy helyettesíthető egyéb zöldekkel (spenót, petrezselyemzöld, sóska stb.). NAGYON FONTOS, hogy csak olyan retek levelét használjuk fel hozzá, amiről biztosan tudjuk, hogy nem vegyszerezték.

BA - 2015/2
KAL - 2018.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jó kis recept, mivel imádom a tésztát már agyban elmentettem és legközelebb kipróbálom. Nagyon finom lehet guszta!

Related Posts with Thumbnails

2013. április 28., vasárnap

Spagetti különleges szósszal, pirított sárgarépával

Gyors, méghozzá szupergyors ebédnek vagy vacsorának való. És húsmentes is. Meg laktató is. Nekem is, lányaimnak is nagyon-nagyon ízlett. (Megkezdődtek a hármasban elköltött szombati ebédek...)


Spagetti különleges szósszal

Hozzávalók 2-3 személyre: 30-35 dkg spagetti, 2 kisebb sárgarépa, 1 kicsike hagyma, 2 evőkanál liszt, 2-3 dl tej, 1 dl tejszín, 1 csokor retek levele, 8-10 medvehagymeszár, só, bors, citromlé, olaj.

Elkészítése: A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és átöblítjük. Az egyik sárgarépát nagyon apró kockákra vágjuk, és kevés felforrósított olajon megpirítjuk. A mártáshoz olajat forrósítunk, és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát meg a finomra reszelt másik sárgarépát. Megsózzuk, felöntjük kb. 1/2 dl vízzel, és kis lángon addig pároljuk, amíg zsírjára nem sül. Ekkor rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a hideg tejjel, és simára keverjük. A reteklevelet meg a medvehagymát felaprítjuk, hozzákeverjük a mártáshoz, majd az egészet botmixerrel simára turmixoljuk. Visszahelyezzük a lángra, hozzáöntjük a tejszínt, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánasózunk, illetve borssal és citromlével ízesítjük.

Megjegyzés: A reteklevél szükség szerint elhagyható vagy helyettesíthető egyéb zöldekkel (spenót, petrezselyemzöld, sóska stb.). NAGYON FONTOS, hogy csak olyan retek levelét használjuk fel hozzá, amiről biztosan tudjuk, hogy nem vegyszerezték.

BA - 2015/2
KAL - 2018.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jó kis recept, mivel imádom a tésztát már agyban elmentettem és legközelebb kipróbálom. Nagyon finom lehet guszta!