2013. május 16., csütörtök

Zöldséges töltött krumpli


Még egy töltöttkrumpli-változat, ezúttal hús nélkül. Én nem tettem bele sajtot sem, pedig eredetileg akartam, csak végül elfelejtettem venni hozzá. Azért így is nagyon finom volt. 


Zöldséges töltött krumpli 

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg kisebb méretű krumpli, 25-30 dkg mexikói zöldségkeverék, 5 dkg vaj, 5+2 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, 1,5 dl tej vagy tejszín, 1 tojás, só, bors, szerecsendió, petrezselyemzöld, esetleg 10 dkg sajt. 

Elkészítése: A krumplit alaposan megmossuk, majd héjában megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd mindegyiknek a belsejét óvatosan kivájjuk. A vajat az 5 evőkanál olajjal összeolvasztjuk, és roppanósra pároljuk rajta a zöldségeket. Amikor kellően megpuhultak, sózzuk, borsozzuk, illetve szerecsendióval ízesítjük, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a tejjel vagy tejszínnel. Kavargatva besűrítjük, ha szükséges, utánafűszerezünk, majd belekeverjük a tojást meg az aprított petrezselyemzöldet, illetve – ha használunk – a sajtot is. A kivájt krumplikat hőálló tálba helyezzük, köréjük tesszük a kivájt részeket is, sózzuk és borsozzuk. Ezután a zöldséget betöltjük az ürekegbe, az egészet meglocsoljuk 2 evőkanálnyi olajjal, majd fedő nélkül 15-20 percre 200 fokos sütőbe toljuk addig, míg a tetejük kissé meg nem pirul. Friss zöldségsalátával tálaljuk. Nálam fejes saláta, uborka, paradicsom, hónapos retek, sárgarépa és újhagyma volt benne. Az öntete egyszerű: só, balzsamecet, olívaolaj volt. Zöldség- és tésztanapon ehető.

EK - 2013/6

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. május 16., csütörtök

Zöldséges töltött krumpli


Még egy töltöttkrumpli-változat, ezúttal hús nélkül. Én nem tettem bele sajtot sem, pedig eredetileg akartam, csak végül elfelejtettem venni hozzá. Azért így is nagyon finom volt. 


Zöldséges töltött krumpli 

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg kisebb méretű krumpli, 25-30 dkg mexikói zöldségkeverék, 5 dkg vaj, 5+2 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, 1,5 dl tej vagy tejszín, 1 tojás, só, bors, szerecsendió, petrezselyemzöld, esetleg 10 dkg sajt. 

Elkészítése: A krumplit alaposan megmossuk, majd héjában megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd mindegyiknek a belsejét óvatosan kivájjuk. A vajat az 5 evőkanál olajjal összeolvasztjuk, és roppanósra pároljuk rajta a zöldségeket. Amikor kellően megpuhultak, sózzuk, borsozzuk, illetve szerecsendióval ízesítjük, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a tejjel vagy tejszínnel. Kavargatva besűrítjük, ha szükséges, utánafűszerezünk, majd belekeverjük a tojást meg az aprított petrezselyemzöldet, illetve – ha használunk – a sajtot is. A kivájt krumplikat hőálló tálba helyezzük, köréjük tesszük a kivájt részeket is, sózzuk és borsozzuk. Ezután a zöldséget betöltjük az ürekegbe, az egészet meglocsoljuk 2 evőkanálnyi olajjal, majd fedő nélkül 15-20 percre 200 fokos sütőbe toljuk addig, míg a tetejük kissé meg nem pirul. Friss zöldségsalátával tálaljuk. Nálam fejes saláta, uborka, paradicsom, hónapos retek, sárgarépa és újhagyma volt benne. Az öntete egyszerű: só, balzsamecet, olívaolaj volt. Zöldség- és tésztanapon ehető.

EK - 2013/6

Nincsenek megjegyzések: