2013. július 27., szombat

Mediterrán töltött zsemle, avagy szendvics kicsit másképp

Egy kései reggelinek mára vagy korábban holnapra még kapóra jöhet az ötlet. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis nagyszerű a látvány és ahhoz méltó az ízhatás is. A fűszerezést ki-ki ízlése szerint variálhatja, nálunk is készült bazsalikomos és mentás is.




Mediterrán töltött zsemle

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy zsemle, 5-6 tojás, 3 evőkanál olaj, 1 db. 125 g-os Camembert-karika vagy 4 vastagabb szelet sajt, 2 paradicsom, só, bors, friss vagy szárított zöld fűszerek ízlés szerint (menta, bazsalikom, zsálya, oregánó).

Elkészítése: A tojásokat habosra verjük, sóval, borssal ízesítjük, és a felforrósított olajon állandóan kavargatva félig megsütjük. A zsemléknek kalapot vágunk, és belsejüket kivájjuk úgy, hogy legalább jó ujjnyi vastag peremük maradjon. A paradicsomot felszeleteljük, a friss fűszereket (ha azt használunk) finomra aprítjuk, a Camembert-t is kisebb darabokra-szeletekre vágjuk. A zsemlék aljára helyezünk néhány szelet paradicsomot, megszórjuk sóval majd aprított vagy morzsolt zöld fűszerrel, szétoszlatjuk bennük a rántottát, majd befedjük sajtdarabokkal. Középre egy paradicsomdarabkát helyezünk, és ismét megszórjuk zöld fűszerrel, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 5-10 percre. Fogyasztható is.

KT - 2017/4


2 megjegyzés:

Kati írta...

Edith, ne csábits a bűnbe ezzel:) Tudod nem ehetek kenyeret:) De úgy megkivántam vmi finom sajtot:)

sedith írta...

Jaj, Kati, már megint az a diéta! Nem akarod elhinni, hogy csak sanyargatod magad vele. Enni és élni élvezettel! Ez legyen a mottó. Egy ilyentől még nem fogsz elhízni, ne aggódj! Amúgyis szinte csak a héja marad, a belsejét kiszeded! :)

Related Posts with Thumbnails

2013. július 27., szombat

Mediterrán töltött zsemle, avagy szendvics kicsit másképp

Egy kései reggelinek mára vagy korábban holnapra még kapóra jöhet az ötlet. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis nagyszerű a látvány és ahhoz méltó az ízhatás is. A fűszerezést ki-ki ízlése szerint variálhatja, nálunk is készült bazsalikomos és mentás is.




Mediterrán töltött zsemle

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy zsemle, 5-6 tojás, 3 evőkanál olaj, 1 db. 125 g-os Camembert-karika vagy 4 vastagabb szelet sajt, 2 paradicsom, só, bors, friss vagy szárított zöld fűszerek ízlés szerint (menta, bazsalikom, zsálya, oregánó).

Elkészítése: A tojásokat habosra verjük, sóval, borssal ízesítjük, és a felforrósított olajon állandóan kavargatva félig megsütjük. A zsemléknek kalapot vágunk, és belsejüket kivájjuk úgy, hogy legalább jó ujjnyi vastag peremük maradjon. A paradicsomot felszeleteljük, a friss fűszereket (ha azt használunk) finomra aprítjuk, a Camembert-t is kisebb darabokra-szeletekre vágjuk. A zsemlék aljára helyezünk néhány szelet paradicsomot, megszórjuk sóval majd aprított vagy morzsolt zöld fűszerrel, szétoszlatjuk bennük a rántottát, majd befedjük sajtdarabokkal. Középre egy paradicsomdarabkát helyezünk, és ismét megszórjuk zöld fűszerrel, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 5-10 percre. Fogyasztható is.

KT - 2017/4


2 megjegyzés:

Kati írta...

Edith, ne csábits a bűnbe ezzel:) Tudod nem ehetek kenyeret:) De úgy megkivántam vmi finom sajtot:)

sedith írta...

Jaj, Kati, már megint az a diéta! Nem akarod elhinni, hogy csak sanyargatod magad vele. Enni és élni élvezettel! Ez legyen a mottó. Egy ilyentől még nem fogsz elhízni, ne aggódj! Amúgyis szinte csak a héja marad, a belsejét kiszeded! :)