2013. július 5., péntek

Újhagymával töltött pulykacomb

Ennél egyszerűbb és nagyszerűbb húst ebédre aligha lehet találni. Kevés a munka vele, kevés a hozzávaló, minimalista a fűszerezése, mégis maximális ízélvezetet nyújt. Hirtelen ötlettől vezérelve született a fogás, de nem bántuk meg. Leginkább krumplipüré illik mellé, meglocsolva jó pecsenyeszafttal. Nálam is ez volt az elképzelés, amikor készült, de a család leszavazta a köretet mellőle, csupán kenyérrel és friss salátával ettük.


Újhagymával töltött pulykacomb

Hozzávalók: 1 kb. 1 kg-os pulykafelsőcomb, 5-6 szál újhagyma, só, bors, olaj.

Elkészítése: Ha a comb csontos, akkor kicsontozzuk, és felhasználjuk valamilyen leveshez. A húst bőrös felével lefele deszkára helyezzük, és úgy igazítjuk-nyessük, hogy egy többé-kevésbé azonos vastagságú húslapot kapjunk belőle. Alaposan megsózzuk és megborsozzuk, majd egyenletesen elosztva ráhelyezzük a megtisztított, kevés zöldjével hagyott újhagymákat. A húst feltekerjük, majd belecsavarjuk olajjal alaposan megkent, több rétegű alufóliába. A fólia végeit összefogjuk, és jó szorosra csavarjuk. A tekercset hőálló edénybe tesszük, 2-3 ujjnyi vizet öntünk alá, majd 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 1,5-2 órán át pároljuk (ha a víz elpárolog, pótoljuk), majd a fóliát felvágjuk, a hőt felemeljük, és a tekercset 230 fokon 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. krumplipürével, friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. július 5., péntek

Újhagymával töltött pulykacomb

Ennél egyszerűbb és nagyszerűbb húst ebédre aligha lehet találni. Kevés a munka vele, kevés a hozzávaló, minimalista a fűszerezése, mégis maximális ízélvezetet nyújt. Hirtelen ötlettől vezérelve született a fogás, de nem bántuk meg. Leginkább krumplipüré illik mellé, meglocsolva jó pecsenyeszafttal. Nálam is ez volt az elképzelés, amikor készült, de a család leszavazta a köretet mellőle, csupán kenyérrel és friss salátával ettük.


Újhagymával töltött pulykacomb

Hozzávalók: 1 kb. 1 kg-os pulykafelsőcomb, 5-6 szál újhagyma, só, bors, olaj.

Elkészítése: Ha a comb csontos, akkor kicsontozzuk, és felhasználjuk valamilyen leveshez. A húst bőrös felével lefele deszkára helyezzük, és úgy igazítjuk-nyessük, hogy egy többé-kevésbé azonos vastagságú húslapot kapjunk belőle. Alaposan megsózzuk és megborsozzuk, majd egyenletesen elosztva ráhelyezzük a megtisztított, kevés zöldjével hagyott újhagymákat. A húst feltekerjük, majd belecsavarjuk olajjal alaposan megkent, több rétegű alufóliába. A fólia végeit összefogjuk, és jó szorosra csavarjuk. A tekercset hőálló edénybe tesszük, 2-3 ujjnyi vizet öntünk alá, majd 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 1,5-2 órán át pároljuk (ha a víz elpárolog, pótoljuk), majd a fóliát felvágjuk, a hőt felemeljük, és a tekercset 230 fokon 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. krumplipürével, friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: