2013. augusztus 8., csütörtök

Kapros, savanyú zöldségleves


Finom, gyors leves az ilyen kánikulai napokra. Hamar elkészül, ha reggeliben tesszük oda, még szenvednünk sem kell mellette. 


Kapros, savanyú zöldségleves

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell vagy filézett csirkecomb, 2-3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 10 dkg betű- vagy gyűrűtészta, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl vagy tejszín, 1 csokor kapor, só, citromlé, 2 evőkanál olaj. 

Elkészítése: A húst és a zöldségeket kis kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret, és együtt is dinszteljük néhány percig. Megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, és puhára főzzük. Az utolsó percekben beledobjuk a tésztát, illetve behabarjuk a tejföllel és kevés vízzel elkevert liszttel. Tetszés szerint hígítjuk, jól kiforraljuk, ha szükséges utánasózunk, majd citromlével savanyítjuk, és megszórjuk aprított kaporral.  

3 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Ilyen leves kell ebben a kánikulában! Viszem is:-)

Kati írta...

Nálunk nincs már kapor sajna, csak a fagyóban:) De nagyon tetszik a leveske:)

sedith írta...

HajniZoli, gyorsan megvan, az tény, hogy nagy előny ilyenkor. :)

Kati, most már nekem sincs frissem, de a fagyasztott is friss végülis! :)

2013. augusztus 8., csütörtök

Kapros, savanyú zöldségleves

Bejegyezte: sedith dátum: 18:09

Finom, gyors leves az ilyen kánikulai napokra. Hamar elkészül, ha reggeliben tesszük oda, még szenvednünk sem kell mellette. 


Kapros, savanyú zöldségleves

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell vagy filézett csirkecomb, 2-3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 10 dkg betű- vagy gyűrűtészta, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl vagy tejszín, 1 csokor kapor, só, citromlé, 2 evőkanál olaj. 

Elkészítése: A húst és a zöldségeket kis kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret, és együtt is dinszteljük néhány percig. Megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, és puhára főzzük. Az utolsó percekben beledobjuk a tésztát, illetve behabarjuk a tejföllel és kevés vízzel elkevert liszttel. Tetszés szerint hígítjuk, jól kiforraljuk, ha szükséges utánasózunk, majd citromlével savanyítjuk, és megszórjuk aprított kaporral.  

3 megjegyzés on "Kapros, savanyú zöldségleves"

HajniZoli on 2013. augusztus 9. 7:20 írta...

Ilyen leves kell ebben a kánikulában! Viszem is:-)

Kati on 2013. augusztus 9. 10:08 írta...

Nálunk nincs már kapor sajna, csak a fagyóban:) De nagyon tetszik a leveske:)

sedith on 2013. augusztus 13. 14:09 írta...

HajniZoli, gyorsan megvan, az tény, hogy nagy előny ilyenkor. :)

Kati, most már nekem sincs frissem, de a fagyasztott is friss végülis! :)

Related Posts with Thumbnails