2013. november 9., szombat

Minikuglófok fűszeres almaszósszal - avagy kettőből egyet (2)

A tegnap posztolt miniszavarinok után következzen a másik finomság, amit a finom kelt kuglófkákból készítettem. Ahogy frissen megsültek, hagytam hűlni egy keveset, majd ahogy elkészült a szósz, már ettük is. Isteni volt.



Minikuglófok fűszeres almaszósszal

Hozzávalók: 12-13 db minikuglóf a miniszavarin receptje szerint (fél adag tésztából jön ki ennyi); a szószhoz: 1 kg alma, 3-4 evőkanál olaj,  1 diónyi gyömbér, 3 csapott evőkanál barna cukor, 2 dl sűrített tej, 2 dl tejszín, csipetnyi só, 1 teáskanál fahéj; továbbá: kb. 2 maréknyi málna és áfonya vegyesen.

Elkészítése: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a finomra reszelt gyömbért, elkavarjuk, és máris beleszórjuk a cukrot. Hagyjuk karamellizálódni, majd rádobjuk az almát, és állandóan kavargatva pároljuk 5-6 percig. Ekkor felöntjük a sűrített tejjel meg a tejszínnel, ha szükséges, kevés vízzel is hígítjuk, és jól összeforraljuk. Végül csipetnyi sóval és a fahéjjal ízesítjük. A frissen sült, langyos kuglófot tányérra helyezzük, rá- és melléöntjük az almaszószt, majd megszórjuk bogyós gyümöclsökkel.

Megjegyzés: Annak függvényében, hogy ki mennyi szósszal szereti enni a süteményt, több vagy kevesebb kuglófhoz is elegendő. Mi nagyon szószosan szeretjük, így ez a mennyiség elfogyott a fele sütivel. :)

1 megjegyzés:

Kati írta...

Jajj de szép:) És az a fűszeres almaszósz, küldhetted volna nekem is:)

Related Posts with Thumbnails

2013. november 9., szombat

Minikuglófok fűszeres almaszósszal - avagy kettőből egyet (2)

A tegnap posztolt miniszavarinok után következzen a másik finomság, amit a finom kelt kuglófkákból készítettem. Ahogy frissen megsültek, hagytam hűlni egy keveset, majd ahogy elkészült a szósz, már ettük is. Isteni volt.



Minikuglófok fűszeres almaszósszal

Hozzávalók: 12-13 db minikuglóf a miniszavarin receptje szerint (fél adag tésztából jön ki ennyi); a szószhoz: 1 kg alma, 3-4 evőkanál olaj,  1 diónyi gyömbér, 3 csapott evőkanál barna cukor, 2 dl sűrített tej, 2 dl tejszín, csipetnyi só, 1 teáskanál fahéj; továbbá: kb. 2 maréknyi málna és áfonya vegyesen.

Elkészítése: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a finomra reszelt gyömbért, elkavarjuk, és máris beleszórjuk a cukrot. Hagyjuk karamellizálódni, majd rádobjuk az almát, és állandóan kavargatva pároljuk 5-6 percig. Ekkor felöntjük a sűrített tejjel meg a tejszínnel, ha szükséges, kevés vízzel is hígítjuk, és jól összeforraljuk. Végül csipetnyi sóval és a fahéjjal ízesítjük. A frissen sült, langyos kuglófot tányérra helyezzük, rá- és melléöntjük az almaszószt, majd megszórjuk bogyós gyümöclsökkel.

Megjegyzés: Annak függvényében, hogy ki mennyi szósszal szereti enni a süteményt, több vagy kevesebb kuglófhoz is elegendő. Mi nagyon szószosan szeretjük, így ez a mennyiség elfogyott a fele sütivel. :)

1 megjegyzés:

Kati írta...

Jajj de szép:) És az a fűszeres almaszósz, küldhetted volna nekem is:)