2013. november 4., hétfő

Olajbogyós-zöldséges avokádókrém

Amikor jó árban kapok jó avokádót, mindig veszek, és bár imádjuk a belőle készült guacamolét, néha újdonságokat is kipróbálok. A múltkori krém abszolút minimalista stílusban készült, most viszont "agyoncifráztam". De így is, úgy is nagyon finom volt. A sok friss zöldség nagyon jól feldobta az avokádó ízét, és mivele zúttal csak mi, felnőttek ettünk belőle, kicsit csípősre "engedtem".



Olajbogyós-zöldséges avokádókrém

Hozzávalók 2 személyre: 2 nagy, érett avokádó, 1 szál újhagyma, 3 kicsi hámozott paradicsom vagy 4-5 szem koktélparadicsom, 1/4 piros húsú kápiapaprika, 1 ecetes csípős paprika, 10 szem fekete olajbogyó, 1 kis csokor petrezselyemzöld, só, citromlé, 2 evőkanál olívaolaj; a tálaláshoz pirítós.

Elkészítése: Az avokádó magját eltávolítjuk, húsát kikaparjuk, majd villával darabosra törjük. meglocsoljuk citromlével. A többi zöldséget kis kockákra, illetve karikára (olajbogyó) vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk, és az avokádóhoz adjuk. Jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk, végül pedig belekeverjük az olívaolajat is. Pirítóssal kínáljuk finom citromos tea kíséretében.

EK - 2014/7

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. november 4., hétfő

Olajbogyós-zöldséges avokádókrém

Amikor jó árban kapok jó avokádót, mindig veszek, és bár imádjuk a belőle készült guacamolét, néha újdonságokat is kipróbálok. A múltkori krém abszolút minimalista stílusban készült, most viszont "agyoncifráztam". De így is, úgy is nagyon finom volt. A sok friss zöldség nagyon jól feldobta az avokádó ízét, és mivele zúttal csak mi, felnőttek ettünk belőle, kicsit csípősre "engedtem".



Olajbogyós-zöldséges avokádókrém

Hozzávalók 2 személyre: 2 nagy, érett avokádó, 1 szál újhagyma, 3 kicsi hámozott paradicsom vagy 4-5 szem koktélparadicsom, 1/4 piros húsú kápiapaprika, 1 ecetes csípős paprika, 10 szem fekete olajbogyó, 1 kis csokor petrezselyemzöld, só, citromlé, 2 evőkanál olívaolaj; a tálaláshoz pirítós.

Elkészítése: Az avokádó magját eltávolítjuk, húsát kikaparjuk, majd villával darabosra törjük. meglocsoljuk citromlével. A többi zöldséget kis kockákra, illetve karikára (olajbogyó) vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk, és az avokádóhoz adjuk. Jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk, végül pedig belekeverjük az olívaolajat is. Pirítóssal kínáljuk finom citromos tea kíséretében.

EK - 2014/7

Nincsenek megjegyzések: