2014. január 29., szerda

Fűszeres csirkemell rizzsel és fekete retkes friss salátával

Mostanában néha bekapcsolom a tévét, és nézem a Paprikát. A román kiadását, mert csak az megy. És láttam klassz műsorokat, recepteket, vagy csak egyáltalán ötleteket. Az alábbi étel is ilyen ötlet alapján született. Jamie készített hasonló csirkemellet a 15 perces kajáiban, de már csupán arra emlékeztem belőle, hogy rozmaringot vág össze, sót és borsot szór a deszkára, majd beleforgatja a húsdarabokat, és a klopfoló oldalával kíméletesen megütögeti. És aztán megsüti. Nagyjából hasonlóan jártam el én is, de fokhagymát is tettem a deszkára. Rizzsel és friss zöldségekből készült salátával tálaltam.



Fűszeres csirkemell rizzsel és friss salátával

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kicsontozott csirkemell (80-85 dkg), 6-7 cikk fokhagyma, 5 szál friss rozmaring, só, bors, olívaolaj; a salátához: zöldségek tetszés szerint, nálam: 1 csomag vegyes saláta (jégsaláta, radicchio, madárbegysaláta, rukkola), 2 közepes fekete retek, 1 kápia paprika, 1 lila hagyma; az öntethez: 1 púpozott teáskanál magvas mustár, 1 teáskanál méz, 1/2 citrom leve, só, bors, 1/2 dl olívaolaj, 1-1,5 dl víz; a tálaláshoz: főtt rizs, 1 teáskanál pörkölt mustár- vagy szezámmag.

Elkészítése: A csirkemellet megmossuk, megtörölgetjük, majd minden fél mellet kettőbe vágunk. A fokhagymát és a rozmaring lecsipkedett leveleit durvára vagdossuk, majd elterítjük egy vágodeszkán. Sót és borsot szórunk rá, majd ráhelyezzük a húsdarabokat, és jól rányomkodjuk. Igyekezzünk az összes fűszert rányomogatni a húsra. Ezután fóliával letakarjuk őket, és a klopfoló oldalával kíméletesen megveregetjük kissé. Majd megfordítjuk, és ugyanígy járunk el. Felforrósítunk egy (grill)serpenyőt. A hússzeleteket minkét oldalukon meglocsoljuk olívaolajjal, majd hármanként megsütjük a forró serpenyőben. Kis lángon süssük, hogy ne égjenek meg, és a belsejük is kellőképpen átsülhessen. Kissé le is fedhetjük az edényt. Közben megfőzzük a rizst és elkészítjük a salátát. A zöldségeket tetszés szerint daraboljuk-szeleteljük, majd egy tálban összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit befőttesüvegbe teszzük, rázárjuk a fedelet, és alaposan összerázzuk. Az öntetet ki-ki a saját adag salátájára locsolja. Száraz serpenyőben megpörköljük a mustármagot, majd mozsárban kissé összetörjük, és a salátára szórunk belőle. Nagyon különleges aromát kölcsönöz neki.

EK - 2014/3

Saláta külön: KT - 2014/2


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. január 29., szerda

Fűszeres csirkemell rizzsel és fekete retkes friss salátával

Mostanában néha bekapcsolom a tévét, és nézem a Paprikát. A román kiadását, mert csak az megy. És láttam klassz műsorokat, recepteket, vagy csak egyáltalán ötleteket. Az alábbi étel is ilyen ötlet alapján született. Jamie készített hasonló csirkemellet a 15 perces kajáiban, de már csupán arra emlékeztem belőle, hogy rozmaringot vág össze, sót és borsot szór a deszkára, majd beleforgatja a húsdarabokat, és a klopfoló oldalával kíméletesen megütögeti. És aztán megsüti. Nagyjából hasonlóan jártam el én is, de fokhagymát is tettem a deszkára. Rizzsel és friss zöldségekből készült salátával tálaltam.



Fűszeres csirkemell rizzsel és friss salátával

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kicsontozott csirkemell (80-85 dkg), 6-7 cikk fokhagyma, 5 szál friss rozmaring, só, bors, olívaolaj; a salátához: zöldségek tetszés szerint, nálam: 1 csomag vegyes saláta (jégsaláta, radicchio, madárbegysaláta, rukkola), 2 közepes fekete retek, 1 kápia paprika, 1 lila hagyma; az öntethez: 1 púpozott teáskanál magvas mustár, 1 teáskanál méz, 1/2 citrom leve, só, bors, 1/2 dl olívaolaj, 1-1,5 dl víz; a tálaláshoz: főtt rizs, 1 teáskanál pörkölt mustár- vagy szezámmag.

Elkészítése: A csirkemellet megmossuk, megtörölgetjük, majd minden fél mellet kettőbe vágunk. A fokhagymát és a rozmaring lecsipkedett leveleit durvára vagdossuk, majd elterítjük egy vágodeszkán. Sót és borsot szórunk rá, majd ráhelyezzük a húsdarabokat, és jól rányomkodjuk. Igyekezzünk az összes fűszert rányomogatni a húsra. Ezután fóliával letakarjuk őket, és a klopfoló oldalával kíméletesen megveregetjük kissé. Majd megfordítjuk, és ugyanígy járunk el. Felforrósítunk egy (grill)serpenyőt. A hússzeleteket minkét oldalukon meglocsoljuk olívaolajjal, majd hármanként megsütjük a forró serpenyőben. Kis lángon süssük, hogy ne égjenek meg, és a belsejük is kellőképpen átsülhessen. Kissé le is fedhetjük az edényt. Közben megfőzzük a rizst és elkészítjük a salátát. A zöldségeket tetszés szerint daraboljuk-szeleteljük, majd egy tálban összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit befőttesüvegbe teszzük, rázárjuk a fedelet, és alaposan összerázzuk. Az öntetet ki-ki a saját adag salátájára locsolja. Száraz serpenyőben megpörköljük a mustármagot, majd mozsárban kissé összetörjük, és a salátára szórunk belőle. Nagyon különleges aromát kölcsönöz neki.

EK - 2014/3

Saláta külön: KT - 2014/2


Nincsenek megjegyzések: