2014. január 30., csütörtök

Gyümölcsös habdesszert

Nem tudtam, minek nevezzem el, ezért ilyen egyszerű nevet adtam neki. De a szerény megnevezés mögött egy annál nagyszerűbb édesség bújik meg, ami elég gyorsan elkészül, és biztos, hogy sok dicséret zsebelődik be általa. A legjobb benne viszont az, hogy abból készülhet, ami épen van otthon, bármilyen idénygyümölcs felhasználható hozzá, vagy akár fagyasztott, mint ahogyan én is tettem. Tejföl helyett joghurt is használható, úgy még könnyedebb valamivel. Így viszont krémesebb. Szóval, ki-ki a saját szájíze szerint készítheti. Nálam finom, zamatos narancs, és fagyasztott áfonya meg eper került bele. Nem győztük kanalazni... :) A fotóról lemaradt a csokoládés ostyarúd, de azzal ettük, és mondhatom csodálatos volt a kombináció, nagyon érdekes volt, ahogy a különböző ízek és állagok összekeveredtek a szánkban. Én gyakran meg fogom ismételni ezt, úgy érzem. :)


Gyümölcsös habdesszert

Hozzávalók 4-5 személyre: 4 dl habtejszín, 15 dkg tejföl vagy joghurt, fruktóz vagy porcukor ízlés szerint, 4 nagy narancs, 15 dkg fagyasztott áfonya, 15 dkg fagyasztott eper, 1 teáskanál vaníliapor vagy 1vaníliarúd kikapart magjai; a tálaláshoz: némi félretett gyümölcs, mentalevelek, csokoládés ostyarudak.

Elkészítése: A narancsot meghámozzuk, kifilézzük, darabkákra vágjuk. A fagyasztott gyümölcsöket 10-15 perccel a felhasználás előtt kivesszük a fagyasztóból. A habtejszínt ízlés szerinti fruktózzal/cukorral (1-3 evőkanálnyi) félkeményre verjük. Ekkor kanalanként hozzákeverjük a tejfölt, majd a vaníliával ízesítjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöket is. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy a fagyasztott gyümölcsök is megpuhuljanak, majd tálalás előtt újra összekavarjuk, és kelyhekbe adagoljuk. Néhány darabka/szem félretett gyümölccsel, illetve mentalevéllel díszítjük. Csokoládés ostyarudakat is kínálunk mellé.

Tipp: Bármilyen egyéb gyümölccsel készíthető, sőt kombinálni sem muszáj, egyféléből is nagyon finom lesz, csak akkor a mennyiséget kell növelni.

FF - 2014/2


4 megjegyzés:

Katalin írta...

Csodálatos! Egyszerű de nagyszerű, és nagyon finom lehet :-)

iceflower írta...

Kedves Edit!

Nagyon szépek és guszták a gyümölcsös desszertjeid, most szívesen megkóstolnám az egyiket. :)
Egy játékra szeretnélek meghívni, ha van időd, és van kedved hozzá, nézz be hozzám!
http://www.fozzunk-egyutt.blogspot.hu/2014/01/ismerjuk-meg-egymast.html

Borso írta...

Jól néz ki nagyon!szépek a képek is! :) Szeretnélek játékra invitálni. Nézz be hozzám!

sedith írta...

Köszönöm szépen a játékfelkéréseket! Megpróbálok eleget tenni nekik, de nem ígérem, hogy hatályos időn belül meg tudom tenni. Remélem, nem haragszik meg egyikőtök sem emiatt. :) Még egyzser köszönöm, hogy rám is gondoltatok! :)

Related Posts with Thumbnails

2014. január 30., csütörtök

Gyümölcsös habdesszert

Nem tudtam, minek nevezzem el, ezért ilyen egyszerű nevet adtam neki. De a szerény megnevezés mögött egy annál nagyszerűbb édesség bújik meg, ami elég gyorsan elkészül, és biztos, hogy sok dicséret zsebelődik be általa. A legjobb benne viszont az, hogy abból készülhet, ami épen van otthon, bármilyen idénygyümölcs felhasználható hozzá, vagy akár fagyasztott, mint ahogyan én is tettem. Tejföl helyett joghurt is használható, úgy még könnyedebb valamivel. Így viszont krémesebb. Szóval, ki-ki a saját szájíze szerint készítheti. Nálam finom, zamatos narancs, és fagyasztott áfonya meg eper került bele. Nem győztük kanalazni... :) A fotóról lemaradt a csokoládés ostyarúd, de azzal ettük, és mondhatom csodálatos volt a kombináció, nagyon érdekes volt, ahogy a különböző ízek és állagok összekeveredtek a szánkban. Én gyakran meg fogom ismételni ezt, úgy érzem. :)


Gyümölcsös habdesszert

Hozzávalók 4-5 személyre: 4 dl habtejszín, 15 dkg tejföl vagy joghurt, fruktóz vagy porcukor ízlés szerint, 4 nagy narancs, 15 dkg fagyasztott áfonya, 15 dkg fagyasztott eper, 1 teáskanál vaníliapor vagy 1vaníliarúd kikapart magjai; a tálaláshoz: némi félretett gyümölcs, mentalevelek, csokoládés ostyarudak.

Elkészítése: A narancsot meghámozzuk, kifilézzük, darabkákra vágjuk. A fagyasztott gyümölcsöket 10-15 perccel a felhasználás előtt kivesszük a fagyasztóból. A habtejszínt ízlés szerinti fruktózzal/cukorral (1-3 evőkanálnyi) félkeményre verjük. Ekkor kanalanként hozzákeverjük a tejfölt, majd a vaníliával ízesítjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöket is. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy a fagyasztott gyümölcsök is megpuhuljanak, majd tálalás előtt újra összekavarjuk, és kelyhekbe adagoljuk. Néhány darabka/szem félretett gyümölccsel, illetve mentalevéllel díszítjük. Csokoládés ostyarudakat is kínálunk mellé.

Tipp: Bármilyen egyéb gyümölccsel készíthető, sőt kombinálni sem muszáj, egyféléből is nagyon finom lesz, csak akkor a mennyiséget kell növelni.

FF - 2014/2


4 megjegyzés:

Katalin írta...

Csodálatos! Egyszerű de nagyszerű, és nagyon finom lehet :-)

iceflower írta...

Kedves Edit!

Nagyon szépek és guszták a gyümölcsös desszertjeid, most szívesen megkóstolnám az egyiket. :)
Egy játékra szeretnélek meghívni, ha van időd, és van kedved hozzá, nézz be hozzám!
http://www.fozzunk-egyutt.blogspot.hu/2014/01/ismerjuk-meg-egymast.html

Borso írta...

Jól néz ki nagyon!szépek a képek is! :) Szeretnélek játékra invitálni. Nézz be hozzám!

sedith írta...

Köszönöm szépen a játékfelkéréseket! Megpróbálok eleget tenni nekik, de nem ígérem, hogy hatályos időn belül meg tudom tenni. Remélem, nem haragszik meg egyikőtök sem emiatt. :) Még egyzser köszönöm, hogy rám is gondoltatok! :)