2014. március 15., szombat

Kávés-rumos brownie

Amióta elkészítettem az első brownie-t nincs megállás, rendszeresen készítem. MIkor csak a sima, natúr verziót, mikor turbózom, ízesítem ezzel-azzal.
Ezt az adagot akkor sütöttem, amikor hivatalos voltam a gernyeszegi Irodalom - Sütemények - Zene elnevezésű, immár második alkalommal megszervezett rendezvényre (Beszámoló róla ITT IS). És bár tudtam, hogy erdőre fölösleges fát vinni, hiszen 48 egyéb sütemény illatozott-díszelgett megérkezésemkor az asztalon, üres kézzel mégsem mehettem.
Az első alkalomkor kaptam egy nagy tányér süteményt, és azt éppen erre a tányérra pakolták, gondoltam, legalább nem viszem vissza üresen. Számít-e valamit vagy sem, nem tudom, de az tény, hogy 5-10 perc alatt elfogyott a süteményem. Bár... szerintem inkább azért volt annyira érdekes, hogy lássák: miféle sütit készített a "szakember".:D Így vagy úgy, a lényeg úgyis az, hogy nekem nagyon ízlett, és szerintem egy nagyon sikeres, töményen csokoládés brownie volt.


Kávés-rumos brownie

Hozzávalók: 30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 20 dkg vaj, 5 tojás, 20 dkg cukor (vagy 15 dkg fruktóz), 5 evőkanál instant kávépor, 12 dkg finomliszt, 2 evőkanál rumkivonat (vagy 4-5 evőkanál rum); a díszítéshez: 5 dkg fehér csokoládé, 1 teáskanál olaj.

Elkészítése: A csokoládét összetördeljük, és a vajjal együtt mikróban összeolvasztjuk. (Első alkalommal 1 perc után, majd félpercenként megkavarjuk.) A tojást habosra keverjük a cukorral, és belekavarjuk a kávéport meg a rumkivonatot. A két masszát összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is. Kb. 25x35-cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon 15 percig sütjük. Miután kihűlt, kockára vágjuk. A fehér csokoládét összeolvasztjuk az olajjal, műanyagzacskóba öntjük, a sarkára pici lyukat vágunk, és tetszés szerint kidíszítjük vele a süteménykockákat.

KAL - 2015.

0 megjegyzés:

2014. március 15., szombat

Kávés-rumos brownie

Bejegyezte: sedith dátum: 8:28
Amióta elkészítettem az első brownie-t nincs megállás, rendszeresen készítem. MIkor csak a sima, natúr verziót, mikor turbózom, ízesítem ezzel-azzal.
Ezt az adagot akkor sütöttem, amikor hivatalos voltam a gernyeszegi Irodalom - Sütemények - Zene elnevezésű, immár második alkalommal megszervezett rendezvényre (Beszámoló róla ITT IS). És bár tudtam, hogy erdőre fölösleges fát vinni, hiszen 48 egyéb sütemény illatozott-díszelgett megérkezésemkor az asztalon, üres kézzel mégsem mehettem.
Az első alkalomkor kaptam egy nagy tányér süteményt, és azt éppen erre a tányérra pakolták, gondoltam, legalább nem viszem vissza üresen. Számít-e valamit vagy sem, nem tudom, de az tény, hogy 5-10 perc alatt elfogyott a süteményem. Bár... szerintem inkább azért volt annyira érdekes, hogy lássák: miféle sütit készített a "szakember".:D Így vagy úgy, a lényeg úgyis az, hogy nekem nagyon ízlett, és szerintem egy nagyon sikeres, töményen csokoládés brownie volt.


Kávés-rumos brownie

Hozzávalók: 30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 20 dkg vaj, 5 tojás, 20 dkg cukor (vagy 15 dkg fruktóz), 5 evőkanál instant kávépor, 12 dkg finomliszt, 2 evőkanál rumkivonat (vagy 4-5 evőkanál rum); a díszítéshez: 5 dkg fehér csokoládé, 1 teáskanál olaj.

Elkészítése: A csokoládét összetördeljük, és a vajjal együtt mikróban összeolvasztjuk. (Első alkalommal 1 perc után, majd félpercenként megkavarjuk.) A tojást habosra keverjük a cukorral, és belekavarjuk a kávéport meg a rumkivonatot. A két masszát összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is. Kb. 25x35-cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon 15 percig sütjük. Miután kihűlt, kockára vágjuk. A fehér csokoládét összeolvasztjuk az olajjal, műanyagzacskóba öntjük, a sarkára pici lyukat vágunk, és tetszés szerint kidíszítjük vele a süteménykockákat.

KAL - 2015.

0 megjegyzés on "Kávés-rumos brownie"

Related Posts with Thumbnails