2014. május 27., kedd

Gulyás újkrumpliból, sajtos kolbásszal, friss salátával

Gyorsan kellett dönteni, mi legyen az ebéd. Húst olvasztani, grillezéshez, nem volt idő, más megoldás kellett. Férjecskémnek jutott eszébe a gulyás, kolbásszal. Megvettem a kolbászt, krumplit és némi zöldséget - a többit a kert szolgáltatta - és indulhattunk is. A nagy sietségben, igaz, az üst itthon maradt, de sebaj, az ott lévő "10 kilós" öntöttvaslábos is megtette helyette, mégha gázon is kellett elkészülnie az ételnek. Nagyon finomra sikeredett, mindenki szívesen ette a maradékot vacsorára is. :) 


Gulyás újkrumpliból, sajtos kolbásszal, friss salátával

Hozzávalók 5-6 személyre: 1-1,2 kg újkrumpli, 2 nagy hagyma vagy 2 csokor újhagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 40 dkg sajtos kolbász, só, bors, 1 teáskanál őrölt kömény; a salátához: spenót, sóska, különféle saláták, cékla-, retek- és karalábélevél, hónapos retek, uborka, újhagyma, paradicsom tetszés szerinti arányban és mennyiségben, só, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A krumplit és a hagymát meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, és addig főzzük, míg zsírjára nem sül. Hozzáadjuk a feldarabolt krumplit, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sóval, borssal és őrölt köménnyel (kb. 1 teáskanálnyi) ízesítjük, és hagyjuk 10-15 percig főni. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és további 5-6 percig főzzük. Ha szükséges, utánasózunk. A salátához a leveleket 3-4 vízben alaposan megmossuk, az uborkát és az újhagymát meghámozzuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a retket pedig nagyságától függően felszeleteljük vagy egészben hagyjuk. Mindent összekeverünk, sóval és citromlével ízesítjük, tálalás előtt pedig meglocsoljuk olívaolajjal. 

KAL - 2015.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. május 27., kedd

Gulyás újkrumpliból, sajtos kolbásszal, friss salátával

Gyorsan kellett dönteni, mi legyen az ebéd. Húst olvasztani, grillezéshez, nem volt idő, más megoldás kellett. Férjecskémnek jutott eszébe a gulyás, kolbásszal. Megvettem a kolbászt, krumplit és némi zöldséget - a többit a kert szolgáltatta - és indulhattunk is. A nagy sietségben, igaz, az üst itthon maradt, de sebaj, az ott lévő "10 kilós" öntöttvaslábos is megtette helyette, mégha gázon is kellett elkészülnie az ételnek. Nagyon finomra sikeredett, mindenki szívesen ette a maradékot vacsorára is. :) 


Gulyás újkrumpliból, sajtos kolbásszal, friss salátával

Hozzávalók 5-6 személyre: 1-1,2 kg újkrumpli, 2 nagy hagyma vagy 2 csokor újhagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 40 dkg sajtos kolbász, só, bors, 1 teáskanál őrölt kömény; a salátához: spenót, sóska, különféle saláták, cékla-, retek- és karalábélevél, hónapos retek, uborka, újhagyma, paradicsom tetszés szerinti arányban és mennyiségben, só, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A krumplit és a hagymát meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, és addig főzzük, míg zsírjára nem sül. Hozzáadjuk a feldarabolt krumplit, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sóval, borssal és őrölt köménnyel (kb. 1 teáskanálnyi) ízesítjük, és hagyjuk 10-15 percig főni. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és további 5-6 percig főzzük. Ha szükséges, utánasózunk. A salátához a leveleket 3-4 vízben alaposan megmossuk, az uborkát és az újhagymát meghámozzuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a retket pedig nagyságától függően felszeleteljük vagy egészben hagyjuk. Mindent összekeverünk, sóval és citromlével ízesítjük, tálalás előtt pedig meglocsoljuk olívaolajjal. 

KAL - 2015.

Nincsenek megjegyzések: