2014. július 7., hétfő

Egyszerű nyári saláta

Vagy saláták, mert egyből kettőt csináltam tulajdonképpen. És csak annyi volt a különbség, hogy egyik tányéron füstölt lazaccal, a másikon pedig füstölt csirkecombbal tálaltam. Mindkettővel finom volt, de nekem természetesen a lazacos ízlett jobban. Könnyű, laktató kis ebéd volt.


Egyszerű nyári saláta mustármártással

Hozzávalók 2 személyre: 5-6 mángoldlevél, 5-6 céklalevél, 1 csokor újhagyma (vagy vékony, fiatal póréhagyma - nekem ez volt), kevés só, balzsamecet, olívaolaj, füstölt lazac vagy csirkecomb, 3-4 szelet pirított kenyér, 2-3 szeletke piros kápiapaprika; a mártáshoz: 1 nagy evőkanál mustár, 3-5 evőkanál sűrű joghurt, kevés savó a joghurtból, só, bors, fruktóz.

Elkészítése: A fiatal leveleket alaposan megmossuk, majd szárukkl/nyelükkel együtt ujjnyi vastag csíkokra-darabokra vágjuk. Az újhagymát is felkarikázzuk, majd az egészet egy tálba tesszük, és kevés sóval meg balzsamecettel ízesítjük. Végül meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal. Tálra rendezzük, rászórjuk a kockára vágott pirított kenyeret meg a felszeletelt füstölt húsokat (külön-külön), majd meglocsoljuk mustármártással, és megszórjuk apróra vágott kápiapaprikával. A mártáshoz a mustárt simára keverjük a joghurttal, sóval, borssal és fruktózzal ízesítjük, majd ha szükséges, savóval vagy vízzel hígítjuk.

KAL - 2016.



2 megjegyzés:

Kati írta...

Természetesen nekem is a lazacos ízlett volna jobban :) Imádom :)

sedith írta...

Naná, hogy imádod! :) És tudom, hoyg te is inkább azt választottad volna! :)

Related Posts with Thumbnails

2014. július 7., hétfő

Egyszerű nyári saláta

Vagy saláták, mert egyből kettőt csináltam tulajdonképpen. És csak annyi volt a különbség, hogy egyik tányéron füstölt lazaccal, a másikon pedig füstölt csirkecombbal tálaltam. Mindkettővel finom volt, de nekem természetesen a lazacos ízlett jobban. Könnyű, laktató kis ebéd volt.


Egyszerű nyári saláta mustármártással

Hozzávalók 2 személyre: 5-6 mángoldlevél, 5-6 céklalevél, 1 csokor újhagyma (vagy vékony, fiatal póréhagyma - nekem ez volt), kevés só, balzsamecet, olívaolaj, füstölt lazac vagy csirkecomb, 3-4 szelet pirított kenyér, 2-3 szeletke piros kápiapaprika; a mártáshoz: 1 nagy evőkanál mustár, 3-5 evőkanál sűrű joghurt, kevés savó a joghurtból, só, bors, fruktóz.

Elkészítése: A fiatal leveleket alaposan megmossuk, majd szárukkl/nyelükkel együtt ujjnyi vastag csíkokra-darabokra vágjuk. Az újhagymát is felkarikázzuk, majd az egészet egy tálba tesszük, és kevés sóval meg balzsamecettel ízesítjük. Végül meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal. Tálra rendezzük, rászórjuk a kockára vágott pirított kenyeret meg a felszeletelt füstölt húsokat (külön-külön), majd meglocsoljuk mustármártással, és megszórjuk apróra vágott kápiapaprikával. A mártáshoz a mustárt simára keverjük a joghurttal, sóval, borssal és fruktózzal ízesítjük, majd ha szükséges, savóval vagy vízzel hígítjuk.

KAL - 2016.



2 megjegyzés:

Kati írta...

Természetesen nekem is a lazacos ízlett volna jobban :) Imádom :)

sedith írta...

Naná, hogy imádod! :) És tudom, hoyg te is inkább azt választottad volna! :)