2014. szeptember 29., hétfő

Bográcsban sült rántotta mindenféle kerti jóval

Múltkor amikormég javában zajlott az építjezés a kertben, és két korareggeltől dolgozó éhes férfihasat kellett jóllakatnom, arra gondoltam, hogy egy gazdag, zöldséges rántotta kitűnő választás lenne. Igenám, de miben süssek meg egy ekkora adag rántottát, hiszen a kerti lakókocsiban lévő serpenyőink nem megfelelő méretűek. És akkor jött az isteni sugallat: megsütöm az üstben. Na, abban biztos elfér, mert 35 l-es. :D És képzeljétek, el is fért. :) 2 éhes férfi, 1 nő és 2 gyerek lakott jól belőle. Szóval az adag akár 5 személyre is elegendő. A zsírt azért kellett használnom, hogy a mázas üstbe, ami ugye, nem tapadásmentes, nehogy belesüljön a tojás. Így tökéletes volt. Az alábbi alapanyagok helyett vagy mellett mindenki azt használ, ami éppen tetszik neki, vagy kezénél van. 


Bográcsban sült rántotta mindenféle kerti jóval

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg krumpli, 3 hagyma, 6-7 mángoldlevél szárával együtt, 2 zöld húsú paprika, 2 piros húsú paprika, 30 dkg paradicsom (ha van, piros és sárga vegyesen), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 15 tojás, só, bors, 2 nagy evőkanál zsír, 1 dl olaj.

Elkészítése:
  1. A zöldségeket meghámozzuk és megmossuk.
  2. A krumplit félbe, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk – legjobb krumplihámozóval megejteni. A bográcsban fölforrósítjuk a zsírt meg az olajat, és állandóan kavargatva félpuhára pároljuk benne a krumplit.
  3. Rádobjuk a mángold vékony csíkokra vágott szárát, majd a félbevágott és vékonyan felszeletelt hagymát, és kavargatva üvegesre dincszteljük.
  4. Következik a csíkokra vágott paprika, majd néhány percre rá a vékonyra metélt mángoldlevél. Állandóan kevergetjük, hogy nehogy odakapjon. Sóval és borssal ízesítjük.
  5. Miután minden zöldség puhára párolódott, beleöntjük a sóval és borssal ízesített felvert tojást.
  6. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a tetszés szerint feldarabolt paradicsomot, és addig kavargatjuk, míg a tojás meg nem dermed, át nem sül.
  7. Végül belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet is, és azonnal tálaljuk friss kenyér, csípős paprika és sarvalt káposzta kíséretében.                                                                                     Megjegyzés: Aki szereti, csípős paprikát is tehet bele. 
KT - 2014/10


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. szeptember 29., hétfő

Bográcsban sült rántotta mindenféle kerti jóval

Múltkor amikormég javában zajlott az építjezés a kertben, és két korareggeltől dolgozó éhes férfihasat kellett jóllakatnom, arra gondoltam, hogy egy gazdag, zöldséges rántotta kitűnő választás lenne. Igenám, de miben süssek meg egy ekkora adag rántottát, hiszen a kerti lakókocsiban lévő serpenyőink nem megfelelő méretűek. És akkor jött az isteni sugallat: megsütöm az üstben. Na, abban biztos elfér, mert 35 l-es. :D És képzeljétek, el is fért. :) 2 éhes férfi, 1 nő és 2 gyerek lakott jól belőle. Szóval az adag akár 5 személyre is elegendő. A zsírt azért kellett használnom, hogy a mázas üstbe, ami ugye, nem tapadásmentes, nehogy belesüljön a tojás. Így tökéletes volt. Az alábbi alapanyagok helyett vagy mellett mindenki azt használ, ami éppen tetszik neki, vagy kezénél van. 


Bográcsban sült rántotta mindenféle kerti jóval

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg krumpli, 3 hagyma, 6-7 mángoldlevél szárával együtt, 2 zöld húsú paprika, 2 piros húsú paprika, 30 dkg paradicsom (ha van, piros és sárga vegyesen), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 15 tojás, só, bors, 2 nagy evőkanál zsír, 1 dl olaj.

Elkészítése:
  1. A zöldségeket meghámozzuk és megmossuk.
  2. A krumplit félbe, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk – legjobb krumplihámozóval megejteni. A bográcsban fölforrósítjuk a zsírt meg az olajat, és állandóan kavargatva félpuhára pároljuk benne a krumplit.
  3. Rádobjuk a mángold vékony csíkokra vágott szárát, majd a félbevágott és vékonyan felszeletelt hagymát, és kavargatva üvegesre dincszteljük.
  4. Következik a csíkokra vágott paprika, majd néhány percre rá a vékonyra metélt mángoldlevél. Állandóan kevergetjük, hogy nehogy odakapjon. Sóval és borssal ízesítjük.
  5. Miután minden zöldség puhára párolódott, beleöntjük a sóval és borssal ízesített felvert tojást.
  6. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a tetszés szerint feldarabolt paradicsomot, és addig kavargatjuk, míg a tojás meg nem dermed, át nem sül.
  7. Végül belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet is, és azonnal tálaljuk friss kenyér, csípős paprika és sarvalt káposzta kíséretében.                                                                                     Megjegyzés: Aki szereti, csípős paprikát is tehet bele. 
KT - 2014/10


Nincsenek megjegyzések: