2014. november 10., hétfő

Csokoládépuding habgaluskával, gyümölcsöntettel

Izgalmas, édes, krémes, kényeztetés felsőfokon:



Csokoládépuding habgaluskával, gyümölcsöntettel

Hozzávalók a pudinghoz: 6 dl tej, 5 evőkanál étkezési keményítő, 3-4 evőkanál cukor, 3 tojássárgája, csipetnyi só, 10 dkg 50%-os étcsokoládé, 10 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín; a habgaluskához: 3 tojásfehérje, 2 csapott evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor; az öntethez: 15 dkg fagyasztott eper, 15 dkg fagyasztott meggy, 2-3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1-1,5 dl meleg víz; a tálaláshoz: néhány keksz, citromfű.


Elkészítése: A kétféle csokoládét darabokra tördeljük, ráöntjük a tejszínt, majd mikróban 2x30 másodperc alatt összeolvasztjuk, illetve simára keverjük. Fölforralunk 4 dl tejet. A tojássárgáját simára keverjük a keményítővel, a sóval, a cukorral meg a maradék tejjel, hozzáöntjük a fölforralt tejhez, és állandóan kavargatva sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, belekeverjük a megolvasztott csokoládét, jól eldolgozzuk, és tetszés szerinti, hideg vízzel kiöblített pudingformákba adagoljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy jól megdermedjen. Az öntethez a gyümölcsöket magas falú pohárba tesszük, rászórjuk a cukrokat, illetve ráöntjük a vizet, és botmixerrel simára-habosra dolgozzuk. A habgaluskához a tojásfehérjét keményre verjük a cukrokkal, majd mikróba tesszük, és 30 másodperc alatt „megfőzzük”. Az előkészített tányérokra gyömölcspépet öntünk, óvatosan ráborítjuk a megdermedt pudingot, majd a tetejére 1-2 habgaluskát szaggatunk. Kekszmorzsával és citromfűvel díszítjük. 


ADV. - 2014.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. november 10., hétfő

Csokoládépuding habgaluskával, gyümölcsöntettel

Izgalmas, édes, krémes, kényeztetés felsőfokon:



Csokoládépuding habgaluskával, gyümölcsöntettel

Hozzávalók a pudinghoz: 6 dl tej, 5 evőkanál étkezési keményítő, 3-4 evőkanál cukor, 3 tojássárgája, csipetnyi só, 10 dkg 50%-os étcsokoládé, 10 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín; a habgaluskához: 3 tojásfehérje, 2 csapott evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor; az öntethez: 15 dkg fagyasztott eper, 15 dkg fagyasztott meggy, 2-3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1-1,5 dl meleg víz; a tálaláshoz: néhány keksz, citromfű.


Elkészítése: A kétféle csokoládét darabokra tördeljük, ráöntjük a tejszínt, majd mikróban 2x30 másodperc alatt összeolvasztjuk, illetve simára keverjük. Fölforralunk 4 dl tejet. A tojássárgáját simára keverjük a keményítővel, a sóval, a cukorral meg a maradék tejjel, hozzáöntjük a fölforralt tejhez, és állandóan kavargatva sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, belekeverjük a megolvasztott csokoládét, jól eldolgozzuk, és tetszés szerinti, hideg vízzel kiöblített pudingformákba adagoljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy jól megdermedjen. Az öntethez a gyümölcsöket magas falú pohárba tesszük, rászórjuk a cukrokat, illetve ráöntjük a vizet, és botmixerrel simára-habosra dolgozzuk. A habgaluskához a tojásfehérjét keményre verjük a cukrokkal, majd mikróba tesszük, és 30 másodperc alatt „megfőzzük”. Az előkészített tányérokra gyömölcspépet öntünk, óvatosan ráborítjuk a megdermedt pudingot, majd a tetejére 1-2 habgaluskát szaggatunk. Kekszmorzsával és citromfűvel díszítjük. 


ADV. - 2014.



Nincsenek megjegyzések: