2015. június 8., hétfő

Rongyos karalábéleves

Néha furcsán viselkedik a féjem. Teljesen váratlanul meglep egy-egy kérésével. Ilyen volt az is, amikor egy este vacsorára valamilyen finom zöldséglevest kért. Igen. Vacsorára. és levest. És két tányérral vágott be belőle. Mondjuk... ebből be is vághatta... :) 



"Rongyos" karalábéleves

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy karalábé, 2 kisebb sárgarépa, 1 csokor újhagyma, 3-4 evőkanál olaj, 2+3 evőkanál liszt, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, só, ecet vagy citromlé, metélőhagyma.


Elkészítése: A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Az újhagymát meghámozzuk, és felkarikázzuk. Fölforrósítjuk az olajat, rádobjuk a sárgarépát meg a karalábét, és állandóan kavargatva dinszteljük néhány percig. Ezután fölöntjük vízzel (ha van, inkább forró víz legyen), megsózzuk és fölforraljuk. Beledobjuk az újhagymát is, és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A 2 evőkanál lisztet simára keverjük a tejföllel, ha kell, kevés vízzel hígítjuk, majd hőkiegyenlítéssel (elkeverjük kevés forró levessel) a leveshez öntjük, és kiforraljuk. A tojást felverjük, megsózzuk, majd simára keverjük 3 evőkanál liszttel. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk ahhoz, hogy lágy, enyhén szottyanó masszát kapjunk belőle. Teáskanál segítségével a levesbe csorgatjuk, és addig főzzük, amíg a kis tésztadarabkák föl nem jönnek a leves felszínére. Szükség szerint utánasózunk, ecettel vagy citromlével tetszés szerint savanyítjuk, majd megszórjuk apróra vágott metélőhagymával. 


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. június 8., hétfő

Rongyos karalábéleves

Néha furcsán viselkedik a féjem. Teljesen váratlanul meglep egy-egy kérésével. Ilyen volt az is, amikor egy este vacsorára valamilyen finom zöldséglevest kért. Igen. Vacsorára. és levest. És két tányérral vágott be belőle. Mondjuk... ebből be is vághatta... :) 



"Rongyos" karalábéleves

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy karalábé, 2 kisebb sárgarépa, 1 csokor újhagyma, 3-4 evőkanál olaj, 2+3 evőkanál liszt, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, só, ecet vagy citromlé, metélőhagyma.


Elkészítése: A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Az újhagymát meghámozzuk, és felkarikázzuk. Fölforrósítjuk az olajat, rádobjuk a sárgarépát meg a karalábét, és állandóan kavargatva dinszteljük néhány percig. Ezután fölöntjük vízzel (ha van, inkább forró víz legyen), megsózzuk és fölforraljuk. Beledobjuk az újhagymát is, és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A 2 evőkanál lisztet simára keverjük a tejföllel, ha kell, kevés vízzel hígítjuk, majd hőkiegyenlítéssel (elkeverjük kevés forró levessel) a leveshez öntjük, és kiforraljuk. A tojást felverjük, megsózzuk, majd simára keverjük 3 evőkanál liszttel. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk ahhoz, hogy lágy, enyhén szottyanó masszát kapjunk belőle. Teáskanál segítségével a levesbe csorgatjuk, és addig főzzük, amíg a kis tésztadarabkák föl nem jönnek a leves felszínére. Szükség szerint utánasózunk, ecettel vagy citromlével tetszés szerint savanyítjuk, majd megszórjuk apróra vágott metélőhagymával. 


Nincsenek megjegyzések: