2015. szeptember 9., szerda

Fűszeres sült camembert

Finomságra vágytunk nagylányommal, s mivel imádja a camembert-t, hát ezt találtam ki magunknak. Szuper volt. Ajánlom kipróbálásra.


Fűszeres sült camembert

Hozzávalók 2 személyre: 2 camembert sajt, 2-3 cikk fokhagyma, 1 salotta, 6-7 bazsalikomlevél, 2 füge, néhány csepp olívaolaj, ciabatta és bagett.

Elkészítése: A sajtoknak egyik lapos felén vékonyan levágjuk penészes külsejét, majd megfelelő méretű szufléformákba helyezzük. (Ha fadobozos camembert-t sikerült venni, abba is visszatehetjük, vagy hagyhatjuk éppen a papírjában is.) A sajtot hegyes késsel néhány helyen megszurkáljuk, és mindegyikbe egy-egy fokhagymaforgácsot szúrunk. A salottát félbe majd szeletekre vágjuk. A sajtokra hagymát és összetépkedett bazsalikomlevelet szórunk, majd mindegyik közepére egy-egy fügecikket helyezünk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Ezalatt a ciabattát megpirítjuk, ha szeretnénk, fokhagymával bedörzsöljük, majd a rézsútosan felszeletelt bagettel együtt kissé meglocsoljuk olívaolajjal. A sütőből kivett sajtot a kenyerekkel, illetve a megmaradt hagymával és fügével tálaljuk.
N - 2016/szept.



4 megjegyzés:

Katalin írta...

Mennyi sok szép és finom ételt készítettél, mióta nem jártam nálad :-)
Mi is megjártuk a tengert, nemsokára hozom a képeket. Furcsa volt hazajönni a hidegbe :-)

sedith írta...

Szia, Katalin! Köszönöm szép szavaidat! :) Mi júliusban nyaraltunk, mégis, amikor hajnali fél 4-kor kiszálltunk itthon az autóból, még megcsapott a hideg: 17-18 fok volt akkor. Teljesen szokatlan a görög 24-25 fokos éjszakákhoz képest.
Úgyhogy, elhiszem, hoyg most még rosszabb a helyzet. Én már szinte azon gondolkodtam, hogy bekapcsolom a fűtést, de azért mégsem. Inkább felöltözöm. :)
Én is várom az újabb finomságaidat! :)

Edit írta...

Nagyon guszta, gyönyörűséges. Én mikor esszük a sajtot nem szoktam levágni a külsejét. Nem tudtam, hogy le kell. :-D

sedith írta...

Jaj, dehogy kell levágni a külsejét, csak ilyenkor, ha megsütjük, jó "kalapot vágni" neki az egyik felén, mert így a fokhagymát könnyebben bele lehet szúrni, és a fűszerek jobban érik. Különben dehogy, mi is megettük a lányommal jó étvággyal a penészes részt. :)

Related Posts with Thumbnails

2015. szeptember 9., szerda

Fűszeres sült camembert

Finomságra vágytunk nagylányommal, s mivel imádja a camembert-t, hát ezt találtam ki magunknak. Szuper volt. Ajánlom kipróbálásra.


Fűszeres sült camembert

Hozzávalók 2 személyre: 2 camembert sajt, 2-3 cikk fokhagyma, 1 salotta, 6-7 bazsalikomlevél, 2 füge, néhány csepp olívaolaj, ciabatta és bagett.

Elkészítése: A sajtoknak egyik lapos felén vékonyan levágjuk penészes külsejét, majd megfelelő méretű szufléformákba helyezzük. (Ha fadobozos camembert-t sikerült venni, abba is visszatehetjük, vagy hagyhatjuk éppen a papírjában is.) A sajtot hegyes késsel néhány helyen megszurkáljuk, és mindegyikbe egy-egy fokhagymaforgácsot szúrunk. A salottát félbe majd szeletekre vágjuk. A sajtokra hagymát és összetépkedett bazsalikomlevelet szórunk, majd mindegyik közepére egy-egy fügecikket helyezünk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Ezalatt a ciabattát megpirítjuk, ha szeretnénk, fokhagymával bedörzsöljük, majd a rézsútosan felszeletelt bagettel együtt kissé meglocsoljuk olívaolajjal. A sütőből kivett sajtot a kenyerekkel, illetve a megmaradt hagymával és fügével tálaljuk.
N - 2016/szept.



4 megjegyzés:

Katalin írta...

Mennyi sok szép és finom ételt készítettél, mióta nem jártam nálad :-)
Mi is megjártuk a tengert, nemsokára hozom a képeket. Furcsa volt hazajönni a hidegbe :-)

sedith írta...

Szia, Katalin! Köszönöm szép szavaidat! :) Mi júliusban nyaraltunk, mégis, amikor hajnali fél 4-kor kiszálltunk itthon az autóból, még megcsapott a hideg: 17-18 fok volt akkor. Teljesen szokatlan a görög 24-25 fokos éjszakákhoz képest.
Úgyhogy, elhiszem, hoyg most még rosszabb a helyzet. Én már szinte azon gondolkodtam, hogy bekapcsolom a fűtést, de azért mégsem. Inkább felöltözöm. :)
Én is várom az újabb finomságaidat! :)

Edit írta...

Nagyon guszta, gyönyörűséges. Én mikor esszük a sajtot nem szoktam levágni a külsejét. Nem tudtam, hogy le kell. :-D

sedith írta...

Jaj, dehogy kell levágni a külsejét, csak ilyenkor, ha megsütjük, jó "kalapot vágni" neki az egyik felén, mert így a fokhagymát könnyebben bele lehet szúrni, és a fűszerek jobban érik. Különben dehogy, mi is megettük a lányommal jó étvággyal a penészes részt. :)