2015. október 28., szerda

Lucskos káposzta háromféle káposztából

Kicsi lányom követelte ki magának, hogy lucskos káposztát főzzek: vörös káposztából. Aztán úgy jött ki a lépés, hogy tettem mellé fehér káposztát meg savanyítottat is. Érdekes lett a végeredmény, a színe és az íze is különleges volt, bár igazából teljesen hagyományos ízvilágú lett. :)


Lucskos káposzta háromféle káposztából

Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg húsos borjúcsont, kb. 50 dkg vörös és fehér káposzta, 2 jó marék savanyított (sarvalt) vágott  káposzta, 2 ágacska csombor, 1 darabka szárított kaporszár, 3 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, só, esetleg ecet.

Elkészítése: A borjúcsontot hideg vízben főni tesszük, majd megsózzuk, és készre főzzük. Kiszedjük a léből, a húst leszedegetjük a csontról és félretesszük. A húsalaplevet fölforraljuk, és rendre beletesszük a jól kifacsart sarvalt káposztát, majd miután újra felforrt, a vékony csíkokra vágott vöröset, végül pedig a szintén felcsíkozott fehér káposztát, illetve a csombort meg a kaprot. Közepes lángon készre főzzük. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáöntjük a leveshez, jól elkavarjuk és kiforraljuk. Ízlés szerint utánasózunk, illetve ha szükséges, ecettel savanyítjuk még. Tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés: Ecet helyett káposztalével is savanyíthatjuk.

EK - 2016/9

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. október 28., szerda

Lucskos káposzta háromféle káposztából

Kicsi lányom követelte ki magának, hogy lucskos káposztát főzzek: vörös káposztából. Aztán úgy jött ki a lépés, hogy tettem mellé fehér káposztát meg savanyítottat is. Érdekes lett a végeredmény, a színe és az íze is különleges volt, bár igazából teljesen hagyományos ízvilágú lett. :)


Lucskos káposzta háromféle káposztából

Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg húsos borjúcsont, kb. 50 dkg vörös és fehér káposzta, 2 jó marék savanyított (sarvalt) vágott  káposzta, 2 ágacska csombor, 1 darabka szárított kaporszár, 3 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, só, esetleg ecet.

Elkészítése: A borjúcsontot hideg vízben főni tesszük, majd megsózzuk, és készre főzzük. Kiszedjük a léből, a húst leszedegetjük a csontról és félretesszük. A húsalaplevet fölforraljuk, és rendre beletesszük a jól kifacsart sarvalt káposztát, majd miután újra felforrt, a vékony csíkokra vágott vöröset, végül pedig a szintén felcsíkozott fehér káposztát, illetve a csombort meg a kaprot. Közepes lángon készre főzzük. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáöntjük a leveshez, jól elkavarjuk és kiforraljuk. Ízlés szerint utánasózunk, illetve ha szükséges, ecettel savanyítjuk még. Tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés: Ecet helyett káposztalével is savanyíthatjuk.

EK - 2016/9

Nincsenek megjegyzések: