2016. február 25., csütörtök

Hagymaleves sajtos pirítóssal

Bevallom, a férjemnek nem ízlett. Nem tudom, az ő vagy az én ízlésemmel van baj, mert mostanában nem nehéz olyasmit csinálni, ami neki nem ízlik. :P Bár sejtem, hogy itt most a félig krémleves állagával volt baja... De... bár csak éppen "megnyalintottam", hogy lássam, minden íz a helyén van-e, szerintem nagyon fnom, és kár, hogy ma nem ehetek ilyesmit, mert nagyon kívánom. :P És a lányok is isteninek ítélték: :) Szóval, próbáljátok csak ki, nyugodtan. Én fehér és piros (azaz vörös- és lila) hagymából készítettem vegyesen, mert így jött ki a lépés, de a lilától kap egy kissé fura színt. A krumpli, a murok és a joghurt azonban "helyrehozza". :)



Hagymaleves sajtos pirítóssal

Hozzávalók 4-5 személyre: 50 dkg hagyma, 2 nagyobbacska krumpli, 1 sárgarépa, 1,5 dl görög joghurt (zsírosabb fajta), 7-8 evőkanál olaj, 1 teáskanál zúzott köménymag, só, bors, citromlé, pirított kenyér, reszelt sajt, esetleg aprított petrezselyemzöld.

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, majd csíkokra vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre dinszteljük a hagyma felét, majd rászórjuk a köménymagot, elkeverjük, és felöntjük kb. 5 dl vízzel. Hozzáadjuk a többi hagymát, és felforraljuk. Ezután beletesszük a nagyobb darabokban hagyott sárgarépát és krumplit, enyhén megsózzuk, felöntjük annyi vízzel még, amennyi a zöldségeket éppenhogy ellepi, és közepes lángon, lefedve kb. 20 percig főzzük. Ekkor a zöldségeket kiszedjük, hozzáadunk 1-2 merőkanálnyit a hagymából, majd simára turmixoljuk. Visszaöntjük a hagymához, hozzáadjuk a simára dolgozott görög joghurtot, és forró vízzel tetszés szerint hígítjuk. Jól kiforraljuk, ízlés szerint utánasózunk, illetve borssal és citromlével ízesítjük. Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk, reszelt sajtot szórunk rá, és az elkészült levessel tálaljuk. Ha szeretnénk, aprított zölddel is megszórhatjuk.

Megjegyzés: Sajt nélkül a szétválasztó diétákban zöldség- és tésztanapon ehető.

EK - 2016/4


1 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon guszta!

Related Posts with Thumbnails

2016. február 25., csütörtök

Hagymaleves sajtos pirítóssal

Bevallom, a férjemnek nem ízlett. Nem tudom, az ő vagy az én ízlésemmel van baj, mert mostanában nem nehéz olyasmit csinálni, ami neki nem ízlik. :P Bár sejtem, hogy itt most a félig krémleves állagával volt baja... De... bár csak éppen "megnyalintottam", hogy lássam, minden íz a helyén van-e, szerintem nagyon fnom, és kár, hogy ma nem ehetek ilyesmit, mert nagyon kívánom. :P És a lányok is isteninek ítélték: :) Szóval, próbáljátok csak ki, nyugodtan. Én fehér és piros (azaz vörös- és lila) hagymából készítettem vegyesen, mert így jött ki a lépés, de a lilától kap egy kissé fura színt. A krumpli, a murok és a joghurt azonban "helyrehozza". :)



Hagymaleves sajtos pirítóssal

Hozzávalók 4-5 személyre: 50 dkg hagyma, 2 nagyobbacska krumpli, 1 sárgarépa, 1,5 dl görög joghurt (zsírosabb fajta), 7-8 evőkanál olaj, 1 teáskanál zúzott köménymag, só, bors, citromlé, pirított kenyér, reszelt sajt, esetleg aprított petrezselyemzöld.

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, majd csíkokra vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre dinszteljük a hagyma felét, majd rászórjuk a köménymagot, elkeverjük, és felöntjük kb. 5 dl vízzel. Hozzáadjuk a többi hagymát, és felforraljuk. Ezután beletesszük a nagyobb darabokban hagyott sárgarépát és krumplit, enyhén megsózzuk, felöntjük annyi vízzel még, amennyi a zöldségeket éppenhogy ellepi, és közepes lángon, lefedve kb. 20 percig főzzük. Ekkor a zöldségeket kiszedjük, hozzáadunk 1-2 merőkanálnyit a hagymából, majd simára turmixoljuk. Visszaöntjük a hagymához, hozzáadjuk a simára dolgozott görög joghurtot, és forró vízzel tetszés szerint hígítjuk. Jól kiforraljuk, ízlés szerint utánasózunk, illetve borssal és citromlével ízesítjük. Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk, reszelt sajtot szórunk rá, és az elkészült levessel tálaljuk. Ha szeretnénk, aprított zölddel is megszórhatjuk.

Megjegyzés: Sajt nélkül a szétválasztó diétákban zöldség- és tésztanapon ehető.

EK - 2016/4


1 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon guszta!