2016. február 27., szombat

Tavaszias töltött csirkemell

Egy csoportban egy anyuka osztott meg egy képet egy szuperül kinéző töltött csirkemellről. A töltelékben ott is három fontos alapanyag volt, a spenót, az aszalt paradicsom és a mozzarella. Ezeket én is meghagytam, de kicsit másképp pácoltam, és egyebeket is felhasználtam. A végeredmény csodás lett. Mi köret nélkül ettük, sőt ezúttal saláta nélkül is, egy-egy jókora fél mell így is elég volt személyenként. Na jó, na, a férjem egy nagyobbat meg egy kisebbet, és egy kis maradékot is képes volt megenni. :)


Tavaszias töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre: 4-6-8 fél csirkemell (mérettől függően), só, bors, 1 teáskanál paprikalekvár, 1 evőkanál aprított medvehagyma, 1/2 teáskanál csilipehely, 4-5 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé; a töltelékhez: 20 dkg friss spenót, 25 dkg mozzarella (2 golyó), 1 maréknyi aszalt paradicsom (3-4 darab 1-1 húsdarabhoz), 4-8 teáskanál mascarpone, néhány teáskanálnyi aprított medvehagyma, 5-6 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A fél csirkemelleket középen bevágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. Megszórjuk sóval és borssal, majd beleforgatjuk a többi hozzávalóból összekevert pácba, és hagyjuk állni egy keveset. A spenótot megmossuk, a sajtot szeletekre vágjuk. A bepácolt húsokat egyenként kiterítjük, egyik felükre rákenjük a mascarponét, megszórjuk 1-1 teáskanál medvehagymával, majd rárakunk 3-4 aszaltparadicsom-darabot, 1-1 marék spenótot, illetve 3-4 szelet mozzarellát, és ráhajtjuk a hús másik felét. Felforrósított olajba tesszük egy serpenyőbe, lefedve kb. 5 percig sütjük-pároljuk egyik oldalán, majd óvatosan átfordítjuk, és szintén fedő alatt további 5-6 percig hagyjuk készülni. Ha szeretnénk, kevés bort vagy vizet is önthetünk alá. Tálalhatjuk bármilyen körettel vagy salátával. Salátával vagy önmagában húsnapra való fogás.

Megjegyzés: Megtűzhetjük fogpiszkálóval is, hogy ne nyíljanak szét, s miután átfordítottuk, kiszedjük őket.

KT - 2016/4


4 megjegyzés:

Lazac írta...

Ez nagyon jól hangzik, ki kell próbálnom! :)

sedith írta...

Rajta, Lazac, nem fogod megbánni! :)

Katalin írta...

De jó nektek, nálatok már tavasz van :-) ha nem is kint, de a konyhában igen....

sedith írta...

Hát, Katalin, kinn is eléggé tavaszias az idő. Bár nagyon változó, egyszer így meg egyszer úgy, de tegnap is 15 fok volt. Múlt hétfőn pedig 20,5 fok. Szóval, hiába február, az idő már olyan, hogy megkívántatja az emberrel a tavaszt! :D

Related Posts with Thumbnails

2016. február 27., szombat

Tavaszias töltött csirkemell

Egy csoportban egy anyuka osztott meg egy képet egy szuperül kinéző töltött csirkemellről. A töltelékben ott is három fontos alapanyag volt, a spenót, az aszalt paradicsom és a mozzarella. Ezeket én is meghagytam, de kicsit másképp pácoltam, és egyebeket is felhasználtam. A végeredmény csodás lett. Mi köret nélkül ettük, sőt ezúttal saláta nélkül is, egy-egy jókora fél mell így is elég volt személyenként. Na jó, na, a férjem egy nagyobbat meg egy kisebbet, és egy kis maradékot is képes volt megenni. :)


Tavaszias töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre: 4-6-8 fél csirkemell (mérettől függően), só, bors, 1 teáskanál paprikalekvár, 1 evőkanál aprított medvehagyma, 1/2 teáskanál csilipehely, 4-5 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé; a töltelékhez: 20 dkg friss spenót, 25 dkg mozzarella (2 golyó), 1 maréknyi aszalt paradicsom (3-4 darab 1-1 húsdarabhoz), 4-8 teáskanál mascarpone, néhány teáskanálnyi aprított medvehagyma, 5-6 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A fél csirkemelleket középen bevágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. Megszórjuk sóval és borssal, majd beleforgatjuk a többi hozzávalóból összekevert pácba, és hagyjuk állni egy keveset. A spenótot megmossuk, a sajtot szeletekre vágjuk. A bepácolt húsokat egyenként kiterítjük, egyik felükre rákenjük a mascarponét, megszórjuk 1-1 teáskanál medvehagymával, majd rárakunk 3-4 aszaltparadicsom-darabot, 1-1 marék spenótot, illetve 3-4 szelet mozzarellát, és ráhajtjuk a hús másik felét. Felforrósított olajba tesszük egy serpenyőbe, lefedve kb. 5 percig sütjük-pároljuk egyik oldalán, majd óvatosan átfordítjuk, és szintén fedő alatt további 5-6 percig hagyjuk készülni. Ha szeretnénk, kevés bort vagy vizet is önthetünk alá. Tálalhatjuk bármilyen körettel vagy salátával. Salátával vagy önmagában húsnapra való fogás.

Megjegyzés: Megtűzhetjük fogpiszkálóval is, hogy ne nyíljanak szét, s miután átfordítottuk, kiszedjük őket.

KT - 2016/4


4 megjegyzés:

Lazac írta...

Ez nagyon jól hangzik, ki kell próbálnom! :)

sedith írta...

Rajta, Lazac, nem fogod megbánni! :)

Katalin írta...

De jó nektek, nálatok már tavasz van :-) ha nem is kint, de a konyhában igen....

sedith írta...

Hát, Katalin, kinn is eléggé tavaszias az idő. Bár nagyon változó, egyszer így meg egyszer úgy, de tegnap is 15 fok volt. Múlt hétfőn pedig 20,5 fok. Szóval, hiába február, az idő már olyan, hogy megkívántatja az emberrel a tavaszt! :D