2016. március 30., szerda

Április elsejére készülve: Bolondos tükörtojás

Reggelire mi sem egyszerűbb egy gyorsan összeütött tükörtojásnál, nemde? Pénteken pedig a gyerekek biztosan jobb kedvvel indulnak iskolába, ha egy ilyen bolondos tükörtojást fognak reggelizni. Hogy miért? Lejjebb megtudjátok! :D A recept megtalálható a Boszorkánykonyha idei tavaszi számában is.


Bolondos tükörtojás

Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 1 csipet só, 4 evőkanál liszt, 2 teáskanál vaníliakivonat vagy bármilyen más aroma, 8 felezett barack (befőttből), ½ dl víz, 1 teáskanál cukor, 2-3 evőkanál citromlé.


Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral meg a sóval, majd beleforgatjuk a lisztet és az ízesítőt. Sütőpapírral bélelt tepsire 8 halmot rakunk a masszából, majd kanál hátával nem túl szabályos körré lapítjuk. Mindegyik közepébe egy-egy lefele fordított felezett barackot teszünk, és 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük-szárítjuk. Miután kivesszük, egy ecset segítségével a „tükörtojások” piskóta részét megkenjük a citromos-cukros vízzel.

BK - 2016/tavasz




Să ne pregătim de 1. aprilie! Copiii sigur vor avea o zi specială dacă la micul dejun îi "fentăm" cu ochiurile nebunatice de mai jos. De ce? Citiţi reţeta! :) 

Ochiuri nebunatice

Ingrediente pentru 4 persoane: 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 1 praf de sare, 4 linguri făină, 2 linguriţe aromă de vanilie (sau orice aromă după plac), 8 jumătăţi de piersici din compot, 50 ml apă, 1 linguriţă zahăr, 2-3 linguri zeamă de lămâie. 

Prepararea: Se separă ouăle (gălbenuşurile se folosesc la altceva), albuşurile se bat spumă tare cu sarea şi zahărul, după care se înglobează aroma şi făina. Spuma rezultată se împarte în 8 şi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun 8 grămăjoare. Cu ajutorul unei linguri se nivelează grămăjoarele în aşa fel încât să nu fie prea regulate. În mijlocul fiecăreia se aşază câte o jumătate de piersică şi tava se introduce în cuptorul încins la 160 grade şi se coace 10-12 minute. După ce se scot, "ochiurile" se ung cu limonada preparată din apă, zahăr şi zeamă de lămâie. 

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

2016. március 30., szerda

Április elsejére készülve: Bolondos tükörtojás

Reggelire mi sem egyszerűbb egy gyorsan összeütött tükörtojásnál, nemde? Pénteken pedig a gyerekek biztosan jobb kedvvel indulnak iskolába, ha egy ilyen bolondos tükörtojást fognak reggelizni. Hogy miért? Lejjebb megtudjátok! :D A recept megtalálható a Boszorkánykonyha idei tavaszi számában is.


Bolondos tükörtojás

Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 1 csipet só, 4 evőkanál liszt, 2 teáskanál vaníliakivonat vagy bármilyen más aroma, 8 felezett barack (befőttből), ½ dl víz, 1 teáskanál cukor, 2-3 evőkanál citromlé.


Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral meg a sóval, majd beleforgatjuk a lisztet és az ízesítőt. Sütőpapírral bélelt tepsire 8 halmot rakunk a masszából, majd kanál hátával nem túl szabályos körré lapítjuk. Mindegyik közepébe egy-egy lefele fordított felezett barackot teszünk, és 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük-szárítjuk. Miután kivesszük, egy ecset segítségével a „tükörtojások” piskóta részét megkenjük a citromos-cukros vízzel.

BK - 2016/tavasz




Să ne pregătim de 1. aprilie! Copiii sigur vor avea o zi specială dacă la micul dejun îi "fentăm" cu ochiurile nebunatice de mai jos. De ce? Citiţi reţeta! :) 

Ochiuri nebunatice

Ingrediente pentru 4 persoane: 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 1 praf de sare, 4 linguri făină, 2 linguriţe aromă de vanilie (sau orice aromă după plac), 8 jumătăţi de piersici din compot, 50 ml apă, 1 linguriţă zahăr, 2-3 linguri zeamă de lămâie. 

Prepararea: Se separă ouăle (gălbenuşurile se folosesc la altceva), albuşurile se bat spumă tare cu sarea şi zahărul, după care se înglobează aroma şi făina. Spuma rezultată se împarte în 8 şi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun 8 grămăjoare. Cu ajutorul unei linguri se nivelează grămăjoarele în aşa fel încât să nu fie prea regulate. În mijlocul fiecăreia se aşază câte o jumătate de piersică şi tava se introduce în cuptorul încins la 160 grade şi se coace 10-12 minute. După ce se scot, "ochiurile" se ung cu limonada preparată din apă, zahăr şi zeamă de lămâie. 

1 megjegyzés: