2016. március 22., kedd

Citromos pöfeteg

Még ajánlok egy süteményt így, az ünnep küszöbén. Én még karácsonyra készítettem, de nem került sor arra, hogy a blogra is feltegyem. A neten sok és sokféle recept kering, többet megnéztem, aztán kialakítottam a magam arányait. Szuper lett. Húsvétra is tervezek iylent sütni, mert nagyon szerették a lányaim mega  férjem is savanykás íze miatt, de most azért még variálni fogok egy kicsit rajta. ;) :) 


Citromos pöfeteg

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliakivonat, 2 tojás, 1 citrom, 1 csapott teáskanál sütőpor, 37 dkg liszt; továbbá: kb. 10-10 dkg kristály- és porcukor.

Elkészítése: A vajat habosra kavarjuk a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a vaníliakivonatot meg a citrom levét, végül pedig beledolgozzuk a sütőporos lisztet is. 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután teáskanálnyi adagokat veszünk a maszsából, kézzel golyókká formázzuk, meghempergetjük először kristálycukorban, majd megforgatjuk porcukorban is. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket egymástól kissé távolabb, mert sütés közben eléggé megnőnek, elterülnek, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt világosra sütjük. 

SÜTI II. - 2017.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. március 22., kedd

Citromos pöfeteg

Még ajánlok egy süteményt így, az ünnep küszöbén. Én még karácsonyra készítettem, de nem került sor arra, hogy a blogra is feltegyem. A neten sok és sokféle recept kering, többet megnéztem, aztán kialakítottam a magam arányait. Szuper lett. Húsvétra is tervezek iylent sütni, mert nagyon szerették a lányaim mega  férjem is savanykás íze miatt, de most azért még variálni fogok egy kicsit rajta. ;) :) 


Citromos pöfeteg

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliakivonat, 2 tojás, 1 citrom, 1 csapott teáskanál sütőpor, 37 dkg liszt; továbbá: kb. 10-10 dkg kristály- és porcukor.

Elkészítése: A vajat habosra kavarjuk a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a vaníliakivonatot meg a citrom levét, végül pedig beledolgozzuk a sütőporos lisztet is. 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután teáskanálnyi adagokat veszünk a maszsából, kézzel golyókká formázzuk, meghempergetjük először kristálycukorban, majd megforgatjuk porcukorban is. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket egymástól kissé távolabb, mert sütés közben eléggé megnőnek, elterülnek, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt világosra sütjük. 

SÜTI II. - 2017.


Nincsenek megjegyzések: