2016. március 29., kedd

Halas ordakrém

Még a múltkoriban készült, amikor egy picit túl sok ordát vettem, de olyan jól jött egy hirtelen ötlettől vezérelt vacsora elkészítéséhez, hogy csak na! Halkonzervként egy doboz csilis ringlit (ajóka) használtam, csípős is lett keményen, de azért nagyon finom volt. Bármilyen más halkonzervvel készíthető



Halas ordakrém

Hozzávalók 4-5 személyre: 30 dkg friss orda vagy ricotta, 10 dkg mascarpone, 1 olajos halkonzerv (ton, ringli, hering, makréla, bármi), 1 kisebb lila hagyma, só, bors, csilipehely, kevés tejföl vagy joghurt, petrezselyemzöld, 2-3 evőkanálnyi a konzerv olajából-levéből; a tálaláshoz: olajbogyó, friss vagy pirított kenyér.

Elkészítése: Az ordát simára kavarjuk a mascarponéval, majd hozzáadjuk az összetördelt halat, és kikavarjuk. Kevés tejföllel vagy joghurttal, illetve a halkonzerv olajával lazítjuk egy kicsit, hogy jó krémes-habos legyen. Finomra aprított hagymával és petrezselyemzölddel, illetve sóval, borssal, esetleg csilipehellyel ízesítjük. Legfinomabb ropogós pirítósra kenve zöld olajbogyó és citromos tea kíséretében.

EK - 2016/6

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. március 29., kedd

Halas ordakrém

Még a múltkoriban készült, amikor egy picit túl sok ordát vettem, de olyan jól jött egy hirtelen ötlettől vezérelt vacsora elkészítéséhez, hogy csak na! Halkonzervként egy doboz csilis ringlit (ajóka) használtam, csípős is lett keményen, de azért nagyon finom volt. Bármilyen más halkonzervvel készíthető



Halas ordakrém

Hozzávalók 4-5 személyre: 30 dkg friss orda vagy ricotta, 10 dkg mascarpone, 1 olajos halkonzerv (ton, ringli, hering, makréla, bármi), 1 kisebb lila hagyma, só, bors, csilipehely, kevés tejföl vagy joghurt, petrezselyemzöld, 2-3 evőkanálnyi a konzerv olajából-levéből; a tálaláshoz: olajbogyó, friss vagy pirított kenyér.

Elkészítése: Az ordát simára kavarjuk a mascarponéval, majd hozzáadjuk az összetördelt halat, és kikavarjuk. Kevés tejföllel vagy joghurttal, illetve a halkonzerv olajával lazítjuk egy kicsit, hogy jó krémes-habos legyen. Finomra aprított hagymával és petrezselyemzölddel, illetve sóval, borssal, esetleg csilipehellyel ízesítjük. Legfinomabb ropogós pirítósra kenve zöld olajbogyó és citromos tea kíséretében.

EK - 2016/6

Nincsenek megjegyzések: