2016. március 20., vasárnap

Tavaszi szendvicskrém

Az alábbi szendvicskrém minden tavasszal elkészül nálunk legalább 2-3 alkalommal, mindenki szereti. Szoktam variálni is annyiban, hogy néha csak sonkával vagy csak párizsival készül, máskor meg vegyítem a kettőt, illetve van, amikor kikeverem vajjal, máskor meg csak a kenyeret vajazzuk meg, és feltétként jön rá a zöldséges krém. Mindenképpen nagyon finom, és egyszerű elkészíteni. Fontos, hogy ha párizsival készül, jó minőségű fajtát válasszunk hozzá.


Tavaszi szendvicskrém

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sonka, 15 dkg párizsi, 10 dkg kígyóuborka, 1 nagy csokor hónapos retek, vaj, bors.


Elkészítése: A felvágottakat és a zöldségeket összedaraboljuk, majd aprítógépben darabosra turmixoljuk. Kikeverjük néhány evőkanálnyi puha vajjal, megborsozzuk, és friss vagy pirított kenyérre kenve fogyasztjuk további zöldségek, esetleg tea kíséretében.

Megjegyzés: Anno Biankánál találtam az ötletet, nála kicsit másképp volt, és "fejlesztettem ki" ezt az aprítógépes változatát, illetve ez a mostani a szokásosnak is a kicsit leegyszerűsített variánsa. Lehet gazdagítani sajttal, újhagymával, és forró sütőben át is lehet forrósítani, meg is lehet pirítani. 

KT - 2016/4

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. március 20., vasárnap

Tavaszi szendvicskrém

Az alábbi szendvicskrém minden tavasszal elkészül nálunk legalább 2-3 alkalommal, mindenki szereti. Szoktam variálni is annyiban, hogy néha csak sonkával vagy csak párizsival készül, máskor meg vegyítem a kettőt, illetve van, amikor kikeverem vajjal, máskor meg csak a kenyeret vajazzuk meg, és feltétként jön rá a zöldséges krém. Mindenképpen nagyon finom, és egyszerű elkészíteni. Fontos, hogy ha párizsival készül, jó minőségű fajtát válasszunk hozzá.


Tavaszi szendvicskrém

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sonka, 15 dkg párizsi, 10 dkg kígyóuborka, 1 nagy csokor hónapos retek, vaj, bors.


Elkészítése: A felvágottakat és a zöldségeket összedaraboljuk, majd aprítógépben darabosra turmixoljuk. Kikeverjük néhány evőkanálnyi puha vajjal, megborsozzuk, és friss vagy pirított kenyérre kenve fogyasztjuk további zöldségek, esetleg tea kíséretében.

Megjegyzés: Anno Biankánál találtam az ötletet, nála kicsit másképp volt, és "fejlesztettem ki" ezt az aprítógépes változatát, illetve ez a mostani a szokásosnak is a kicsit leegyszerűsített variánsa. Lehet gazdagítani sajttal, újhagymával, és forró sütőben át is lehet forrósítani, meg is lehet pirítani. 

KT - 2016/4

Nincsenek megjegyzések: