2016. április 1., péntek

Április elsejére készülve: Boszorkányos tündértorta

És itt van a mai nap fénypontja! Megmondom előre, álruhába öltöztetett klasszikus fogás. Gondolom, leginkább a férjek lennének, akik értékelnék, a gyerekek első fellángolásuk után biztos kissé letörnek, hoyg nem édes íz fpgadja őket. Második nekifutásra azonban biztos ők s falják, mint ahogy a  csokoládés muffint falnák! ;) :) A recept megjelent a 2016 tavaszi Boszorkánykonyhában is. :) 


Boszorkányos tündértorta

Hozzávalók 4 személyre a muffinhoz: 70 dkg darált hús, 2 kifli, 2 tojás, 5-6 cikk zúzott fokhagyma, 2-2 evőkanál szója-, hal- és teriyaki szósz, 10-12 csepp tabasco-szósz, só, bors; a krémhez: 60 dkg krumpli, 1 evőkanál vaj, 15 dkg sajt, 1-1,5 dl tej, só; a tetejére és az öntethez: 15 dkg húsos szalonna, 3-4 evőkanál házi ketchup; továbbá: olaj, zsír.

Elkészítése: A szalonnát pici kockákra vágjuk, zsírját kiolvsztjuk, a pörcöt pedig papírtörlőre szedjük, és félretesszük. A kiflit hideg vízbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk. A darált húshoz adjuk a többi hozzávalóval együtt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és jól összedolgozzuk. Egy muffintepsit kikenünk zsírral, majd a mélyedésekben szétoszlatjuk a fasírtmasszát. Kanál segítségével szépen elsimítjuk, megformázzuk, megkenjük kevés olajjal, és 180 fokos sütőben, légkeverésen, kb. 20 perc alatt megsütjük. A püréhez a meghámozott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Végül hozzáadjuk a lereszelt sajtot meg a vajat, hamar eldolgozzuk, míg jó forró, majd a tejjel lazítjuk, és kézi mixerrel jó habosra dolgozzuk. A „muffinokat” tálra helyezzük, csillagcsöves nyomózsákkal mindegyikre „krémrózsát”, vagyis sajtos krumplipürét nyomunk, megszórjuk „csokoládéval”, azaz a szalonnapörccel, és leöntjük ketchup-„gyümölcsöntettel”. Jó étvágyat hozzá!

BK - 2016/tavasz

1 megjegyzés:

María írta...

Ránézésre ezt tippeltem. Te aztán megkeverted az április elsejei menüt. De nagyon tetszik :D

Related Posts with Thumbnails

2016. április 1., péntek

Április elsejére készülve: Boszorkányos tündértorta

És itt van a mai nap fénypontja! Megmondom előre, álruhába öltöztetett klasszikus fogás. Gondolom, leginkább a férjek lennének, akik értékelnék, a gyerekek első fellángolásuk után biztos kissé letörnek, hoyg nem édes íz fpgadja őket. Második nekifutásra azonban biztos ők s falják, mint ahogy a  csokoládés muffint falnák! ;) :) A recept megjelent a 2016 tavaszi Boszorkánykonyhában is. :) 


Boszorkányos tündértorta

Hozzávalók 4 személyre a muffinhoz: 70 dkg darált hús, 2 kifli, 2 tojás, 5-6 cikk zúzott fokhagyma, 2-2 evőkanál szója-, hal- és teriyaki szósz, 10-12 csepp tabasco-szósz, só, bors; a krémhez: 60 dkg krumpli, 1 evőkanál vaj, 15 dkg sajt, 1-1,5 dl tej, só; a tetejére és az öntethez: 15 dkg húsos szalonna, 3-4 evőkanál házi ketchup; továbbá: olaj, zsír.

Elkészítése: A szalonnát pici kockákra vágjuk, zsírját kiolvsztjuk, a pörcöt pedig papírtörlőre szedjük, és félretesszük. A kiflit hideg vízbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk. A darált húshoz adjuk a többi hozzávalóval együtt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és jól összedolgozzuk. Egy muffintepsit kikenünk zsírral, majd a mélyedésekben szétoszlatjuk a fasírtmasszát. Kanál segítségével szépen elsimítjuk, megformázzuk, megkenjük kevés olajjal, és 180 fokos sütőben, légkeverésen, kb. 20 perc alatt megsütjük. A püréhez a meghámozott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Végül hozzáadjuk a lereszelt sajtot meg a vajat, hamar eldolgozzuk, míg jó forró, majd a tejjel lazítjuk, és kézi mixerrel jó habosra dolgozzuk. A „muffinokat” tálra helyezzük, csillagcsöves nyomózsákkal mindegyikre „krémrózsát”, vagyis sajtos krumplipürét nyomunk, megszórjuk „csokoládéval”, azaz a szalonnapörccel, és leöntjük ketchup-„gyümölcsöntettel”. Jó étvágyat hozzá!

BK - 2016/tavasz

1 megjegyzés:

María írta...

Ránézésre ezt tippeltem. Te aztán megkeverted az április elsejei menüt. De nagyon tetszik :D