2016. április 26., kedd

Spagetti zellerszósszal

Avagy, ki mondta, hogy ebben a szószban valami "mumus" lenne? Így mindenki megette, és világbéke volt. :) 

Spagetti zellerszósszal

Hozzávalók 2-3 személyre: 25 dkg spagetti,  2 evőkanál olívaolaj, 1 hagyma, 1 zellergumó (20-25 dkg), ½ diónyi gyömbér, 2 cikk fokhagyma, 3 dl tejszín, só, citromlé, fehérbors, olaj; a tálaláshoz: piros kápia paprika, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A szószhoz a hagymát finomra aprítjuk, megdinszteljük kevés forró olajon, majd hozzáadjuk a finomra reszelt gyömbér. Együtt is dinszteljük néhány másodpercig, majd hozzáadjuk a szintén kis lyukú reszelőn lereszelt zellert, és elkavarjuk. Megsózzuk, illetve fehérborssal ízesítjük, és saját levében pároljuk egy keveset, majd kicsinként vizet öntve alá készre pároljuk, végül zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, és jól kiforraljuk. Botmixerrel simára dolgozzuk (ez a mozzanat el is maradhat), ízlés szerint utánasózunk, illetve citromlével tesszük kissé pikánssá, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőzött, leszűrt, és az olívaolajjal elkevert spagettit. Tálaláskor paprikakockákat és aprított petrezselyemzöldet szórunk rá. Ha valaki igényli, valamilyen húst is lehet adni mellé, de nem kell mindig valami hús! :P
KAL - 2017

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. április 26., kedd

Spagetti zellerszósszal

Avagy, ki mondta, hogy ebben a szószban valami "mumus" lenne? Így mindenki megette, és világbéke volt. :) 

Spagetti zellerszósszal

Hozzávalók 2-3 személyre: 25 dkg spagetti,  2 evőkanál olívaolaj, 1 hagyma, 1 zellergumó (20-25 dkg), ½ diónyi gyömbér, 2 cikk fokhagyma, 3 dl tejszín, só, citromlé, fehérbors, olaj; a tálaláshoz: piros kápia paprika, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A szószhoz a hagymát finomra aprítjuk, megdinszteljük kevés forró olajon, majd hozzáadjuk a finomra reszelt gyömbér. Együtt is dinszteljük néhány másodpercig, majd hozzáadjuk a szintén kis lyukú reszelőn lereszelt zellert, és elkavarjuk. Megsózzuk, illetve fehérborssal ízesítjük, és saját levében pároljuk egy keveset, majd kicsinként vizet öntve alá készre pároljuk, végül zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, és jól kiforraljuk. Botmixerrel simára dolgozzuk (ez a mozzanat el is maradhat), ízlés szerint utánasózunk, illetve citromlével tesszük kissé pikánssá, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőzött, leszűrt, és az olívaolajjal elkevert spagettit. Tálaláskor paprikakockákat és aprított petrezselyemzöldet szórunk rá. Ha valaki igényli, valamilyen húst is lehet adni mellé, de nem kell mindig valami hús! :P
KAL - 2017

Nincsenek megjegyzések: