2016. április 7., csütörtök

Krumplisalátakrém

Avagy a maradék maradékának a hasznosítása. Mert ugyebár, megmaradt a piros tojás, amiből ilyen krumplisalátát készítettem, ám végül a krumplisalátából is megmaradt egy kevés, amit sajnáltam kidobni, de már senkinek sem kellett. Így aztán gondoltam egyet, kiegészítettem ezzel-azzal, és egy teljesen újy, finom valami lett belőle. :)


Krumplisalátakrém

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg főtt krumpli, 3-4 főtt tojás, 1 lila hagyma vagy 2-3 szál újhagyma, 15 dkg tehéntúró, tejföl, só, bors, snidling vagy medvehagyma, kevés olaj.

Elkészítése: A meghámozott krumplit, tojást és hagymát feldaraboljuk, hozzáadunk 2-3 evőkanál olajat, és botmixerrel simára turmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a túrót és annyi tejfölt, amitől jó krémes állagú lesz, sóval és borssal ízesítjük, végül pedig megszórjuk finomra aprított metélőhagymával vagy medvehagymával. Friss zöldségekkel kínáljuk pirítóssal vagy friss kenyérrel.

NÚ - 2018/SZEP.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. április 7., csütörtök

Krumplisalátakrém

Avagy a maradék maradékának a hasznosítása. Mert ugyebár, megmaradt a piros tojás, amiből ilyen krumplisalátát készítettem, ám végül a krumplisalátából is megmaradt egy kevés, amit sajnáltam kidobni, de már senkinek sem kellett. Így aztán gondoltam egyet, kiegészítettem ezzel-azzal, és egy teljesen újy, finom valami lett belőle. :)


Krumplisalátakrém

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg főtt krumpli, 3-4 főtt tojás, 1 lila hagyma vagy 2-3 szál újhagyma, 15 dkg tehéntúró, tejföl, só, bors, snidling vagy medvehagyma, kevés olaj.

Elkészítése: A meghámozott krumplit, tojást és hagymát feldaraboljuk, hozzáadunk 2-3 evőkanál olajat, és botmixerrel simára turmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a túrót és annyi tejfölt, amitől jó krémes állagú lesz, sóval és borssal ízesítjük, végül pedig megszórjuk finomra aprított metélőhagymával vagy medvehagymával. Friss zöldségekkel kínáljuk pirítóssal vagy friss kenyérrel.

NÚ - 2018/SZEP.

Nincsenek megjegyzések: