2016. április 30., szombat

Rozmaringos-citromos báránysült

Nemrég egy 12 kg-os levágott bárány boldog "tulajdonosai" lettünk. Férjem készségesen és kitartóan segített a feldarabolásában-tisztításában, s mivel mindkettőnknek szinte ráment a délutánunk, hát illendő volt megjutalmazni magunkat egy finom sülttel. Ketten lévén itthon, csupán 6 szeletkét sütöttünk, ami másnap is elég volt ebédre. És a nyakát használtuk fel erre a célra. Kitűnő aromás-ízletes, sok húsos szeletek jöttek ki belőle. Megmondom őszintén, a férjem kicsit csalódott volt a citromos íz miatt, megkért, legközelebb ne használjak citromot, neki ez egy kicsit meredek volt. Nekem viszont nagyon ízlett. Úgyhogy ki-ki döntse el magának, hogy citromosan, avagy citrom nélkül készíti.


Rozmaringos-citromos báránysült

Hozzávalók 3-4 személyre: 1 báránynyak (vagy 6 bármilyen más csontos szelet), só, bors, szárított vagy friss rozmaring, 3 fej fokhagyma, 6 kisebb babérlevél, 1 citrom, olívaolaj, 2 dl fehérbor.

Elkészítése: A bárányszeleteket megszórjuk sóval és borssal, majd belehelyezzük az olívaolajjal meglocsolt  és a szeletekre vágott citrommal kirakott hőálló edénybe. Mindegyikre ráhelyezünk egy-egy elfelezett fej fokhagymát vágott felével levele, egy-egy babérlevelet, illetve rozmaringágacskákat szórunk az egészre, aláöntjük a bort, és 180 fokos sütőben, lefedve, 1 órát - 1 órát és 15 percet sütjük pároljuk, majd 220 fokra emelve a hőt, fedő nélkül 5-10 perc alatt rápirítunk. Tetszés szerinti körettel, salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
KAL - 2017
BA - Husv./2017

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. április 30., szombat

Rozmaringos-citromos báránysült

Nemrég egy 12 kg-os levágott bárány boldog "tulajdonosai" lettünk. Férjem készségesen és kitartóan segített a feldarabolásában-tisztításában, s mivel mindkettőnknek szinte ráment a délutánunk, hát illendő volt megjutalmazni magunkat egy finom sülttel. Ketten lévén itthon, csupán 6 szeletkét sütöttünk, ami másnap is elég volt ebédre. És a nyakát használtuk fel erre a célra. Kitűnő aromás-ízletes, sok húsos szeletek jöttek ki belőle. Megmondom őszintén, a férjem kicsit csalódott volt a citromos íz miatt, megkért, legközelebb ne használjak citromot, neki ez egy kicsit meredek volt. Nekem viszont nagyon ízlett. Úgyhogy ki-ki döntse el magának, hogy citromosan, avagy citrom nélkül készíti.


Rozmaringos-citromos báránysült

Hozzávalók 3-4 személyre: 1 báránynyak (vagy 6 bármilyen más csontos szelet), só, bors, szárított vagy friss rozmaring, 3 fej fokhagyma, 6 kisebb babérlevél, 1 citrom, olívaolaj, 2 dl fehérbor.

Elkészítése: A bárányszeleteket megszórjuk sóval és borssal, majd belehelyezzük az olívaolajjal meglocsolt  és a szeletekre vágott citrommal kirakott hőálló edénybe. Mindegyikre ráhelyezünk egy-egy elfelezett fej fokhagymát vágott felével levele, egy-egy babérlevelet, illetve rozmaringágacskákat szórunk az egészre, aláöntjük a bort, és 180 fokos sütőben, lefedve, 1 órát - 1 órát és 15 percet sütjük pároljuk, majd 220 fokra emelve a hőt, fedő nélkül 5-10 perc alatt rápirítunk. Tetszés szerinti körettel, salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
KAL - 2017
BA - Husv./2017

Nincsenek megjegyzések: