2016. május 17., kedd

Meggyes-almás morzsasütemény

A múltkori áfonyás-rebarbarás crumble esetén felbuzdulva most egy meggyes-almásat készítettem, jó sok mentával ízesítve. A lányoknak ez tetszett benne a legjobban. :) Most még fagyasztott meggyből készült, mert szerencsére még mindig van a tavalyi termésünkből, de hamarosan jöhet a friss is.


Meggyes-almás morzsasütemény

Hozzávalók 6 személyre a morzsához: 20 dkg vaj, 35 dkg liszt (teljes kiőrlésű és fehér vegyesen), 8 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliapor (őrölt vaníliarúd), 1 jó csipet só; továbbá: 40 dkg meggy, 2-3 alma, 10-15 dkg cukor, 1 marék friss mentalevél, kb. 3 dkg vaj.

Elkészítése: A hideg vajat, a lisztet, a cukrot meg a sót tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. Visszatesszük a hűtőbe. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, az almát meghámozzuk, csumáját eltávolítjuk, húsát kockára vágjuk, a mentalevelet finomra aprítjuk. Az egészet tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és összeforgatjuk. Hőálló egyszemélyes tálkákat alaposan kikenünk vajjal, majd eloszlatjuk benne a gyümölcskeveréket, végül pedig rászórjuk a morzsát. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. Ha szeretnénk, félig felvert natúr tejszínnel kínálhatjuk.

Megjegyzés: A süteményt nem muszáj egyszemélyes adagokban sütni, készíthetjük úgy is, hogy egy nagyobb formát kikenünk vajjal, beleterítjük az összes gyümölcsöt, rászórjuk a morzsát, és egyben megsütjük.
EK - 2016/6

0 megjegyzés:

2016. május 17., kedd

Meggyes-almás morzsasütemény

Bejegyezte: sedith dátum: 23:37
A múltkori áfonyás-rebarbarás crumble esetén felbuzdulva most egy meggyes-almásat készítettem, jó sok mentával ízesítve. A lányoknak ez tetszett benne a legjobban. :) Most még fagyasztott meggyből készült, mert szerencsére még mindig van a tavalyi termésünkből, de hamarosan jöhet a friss is.


Meggyes-almás morzsasütemény

Hozzávalók 6 személyre a morzsához: 20 dkg vaj, 35 dkg liszt (teljes kiőrlésű és fehér vegyesen), 8 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliapor (őrölt vaníliarúd), 1 jó csipet só; továbbá: 40 dkg meggy, 2-3 alma, 10-15 dkg cukor, 1 marék friss mentalevél, kb. 3 dkg vaj.

Elkészítése: A hideg vajat, a lisztet, a cukrot meg a sót tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. Visszatesszük a hűtőbe. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, az almát meghámozzuk, csumáját eltávolítjuk, húsát kockára vágjuk, a mentalevelet finomra aprítjuk. Az egészet tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és összeforgatjuk. Hőálló egyszemélyes tálkákat alaposan kikenünk vajjal, majd eloszlatjuk benne a gyümölcskeveréket, végül pedig rászórjuk a morzsát. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. Ha szeretnénk, félig felvert natúr tejszínnel kínálhatjuk.

Megjegyzés: A süteményt nem muszáj egyszemélyes adagokban sütni, készíthetjük úgy is, hogy egy nagyobb formát kikenünk vajjal, beleterítjük az összes gyümölcsöt, rászórjuk a morzsát, és egyben megsütjük.
EK - 2016/6

0 megjegyzés on "Meggyes-almás morzsasütemény"

Related Posts with Thumbnails