2016. május 16., hétfő

Nyers (élő), epres pohárkrém

Ezt a mennyei finomságot még az elsőként megjelent eprek idejében készítettem, de most, eperszezonban, még finomabb tud lenni. Gyorsan elkészül, a legváratlanabb vendéget is el lehet kápráztatni vele. 


Nyers, epres pohárkrém

Hozzávalók 2 személyre: 15 dkg kesudió, 5 dkg napraforgómag, méz vagy agavészirup, citromlé, 1 csipet só, 1 teáskanál kókuszolaj (-zsír); továbbá: 20 dkg eper, 1-2 banán, méz, citromlé.

Elkészítése: A napraforgómagot és a kesudiót beáztatjuk. Később leszűrjük, a vizét felfogjuk, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, és ízlés szerinti méz/agavészirup, citromlé, 1 csipet só, illetve tetszés szerinti vízmennyiség hozzáadásával könnyű, habos krémmé turmixoljuk. Lehet kissé hígabbra hagyni, mert az állás során még sűrűsödik. Az epret megmossuk és kockára vágjuk, a banánt meghámozzuk, négybe hasítjuk, majd az eperrel nagyjából azonos méretűre daraboljuk. Meglocsoljuk kevés mézzel és citromlével, majd összeforgatjuk. Kelyhekbe rétegezzük a kesudiós habot és a gyümölcskeveréket, majd jól behűtjük.
EK - 2016/6

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. május 16., hétfő

Nyers (élő), epres pohárkrém

Ezt a mennyei finomságot még az elsőként megjelent eprek idejében készítettem, de most, eperszezonban, még finomabb tud lenni. Gyorsan elkészül, a legváratlanabb vendéget is el lehet kápráztatni vele. 


Nyers, epres pohárkrém

Hozzávalók 2 személyre: 15 dkg kesudió, 5 dkg napraforgómag, méz vagy agavészirup, citromlé, 1 csipet só, 1 teáskanál kókuszolaj (-zsír); továbbá: 20 dkg eper, 1-2 banán, méz, citromlé.

Elkészítése: A napraforgómagot és a kesudiót beáztatjuk. Később leszűrjük, a vizét felfogjuk, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, és ízlés szerinti méz/agavészirup, citromlé, 1 csipet só, illetve tetszés szerinti vízmennyiség hozzáadásával könnyű, habos krémmé turmixoljuk. Lehet kissé hígabbra hagyni, mert az állás során még sűrűsödik. Az epret megmossuk és kockára vágjuk, a banánt meghámozzuk, négybe hasítjuk, majd az eperrel nagyjából azonos méretűre daraboljuk. Meglocsoljuk kevés mézzel és citromlével, majd összeforgatjuk. Kelyhekbe rétegezzük a kesudiós habot és a gyümölcskeveréket, majd jól behűtjük.
EK - 2016/6

Nincsenek megjegyzések: