2016. május 30., hétfő

Zsályás csirkemelltekercs grillen, salátával

Gyorsan előkészíthető, és gyorsan el is készíthető. Nagyon finom és egészséges összeállítás.


Zsályás csirkemelltekercs grillen, salátával

Hozzávalók 4 személyre: 2 kicsontozott egész csirkemell, 10-15 dkg hajszálvékony bacon, 15-20 friss zsályalevél, só, bors; a salátához: hónapos retek, új sárgarépa és újhagyma tetszőleges mennyiségben és arányban, só, citromlé; az öntethez: 2,5 dl tejföl vagy görög joghurt, 8-10 friss fokhagymaszár, só, bors.

Elkészítése: A csirkemellett nem túl vékonyan felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval és borssal. Minden szeletre ráhelyezünk egy-egy zsályalevelet, szorosan föltekerjük, majd a tekercset körbetekerjük egy-egy baconszelettel. Forró grillrácson aranybarnára sütjük. A saláta hozzávalóit vékonyan felszeleteljük-karikára vágjuk, majd sóval és citromlével ízesítjük. A fokhagymaszárakat egymásra helyezzük, ha nagyon szélesek, vékonyabb csíkokra vágjuk, majd finomra aprítjuk. Összekeverjük a tejföllel/joghurttal, sóval és borssal ízesítjük. Hogy jól érződjön a fokhagyma íze, érdemes kb. fél órával korábban elkészíteni.
BA - 2017/5
KAL - 2020.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ! Finom lehetett a sok zöld salátával!

sedith írta...

Köszönöm, Katalin, bizony, nagyon finom. :)

Related Posts with Thumbnails

2016. május 30., hétfő

Zsályás csirkemelltekercs grillen, salátával

Gyorsan előkészíthető, és gyorsan el is készíthető. Nagyon finom és egészséges összeállítás.


Zsályás csirkemelltekercs grillen, salátával

Hozzávalók 4 személyre: 2 kicsontozott egész csirkemell, 10-15 dkg hajszálvékony bacon, 15-20 friss zsályalevél, só, bors; a salátához: hónapos retek, új sárgarépa és újhagyma tetszőleges mennyiségben és arányban, só, citromlé; az öntethez: 2,5 dl tejföl vagy görög joghurt, 8-10 friss fokhagymaszár, só, bors.

Elkészítése: A csirkemellett nem túl vékonyan felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval és borssal. Minden szeletre ráhelyezünk egy-egy zsályalevelet, szorosan föltekerjük, majd a tekercset körbetekerjük egy-egy baconszelettel. Forró grillrácson aranybarnára sütjük. A saláta hozzávalóit vékonyan felszeleteljük-karikára vágjuk, majd sóval és citromlével ízesítjük. A fokhagymaszárakat egymásra helyezzük, ha nagyon szélesek, vékonyabb csíkokra vágjuk, majd finomra aprítjuk. Összekeverjük a tejföllel/joghurttal, sóval és borssal ízesítjük. Hogy jól érződjön a fokhagyma íze, érdemes kb. fél órával korábban elkészíteni.
BA - 2017/5
KAL - 2020.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ! Finom lehetett a sok zöld salátával!

sedith írta...

Köszönöm, Katalin, bizony, nagyon finom. :)