2016. június 26., vasárnap

Alma-rebarbara leves mentával

Amikor eltelt a délelőtt egyéb munkával, de délben a gyerekeknek muszáj valami kedvükre való finomat enniük, akkor a gyümölcsleves az egyik legjobb választás. Szabály nincs rá, abból készülhet, ami éppen található otthon. Ezúttal az alma és a rebarbara volt a soros nálunk.


Alma-rebarbara leves mentával

Hozzávalók 4-5 személyre: 3 alma, 35 dkg rebarbara, cukor (nálam xilit és sztéviapor), 1 tojássárgája, 2-3 dl tej, 1 kis csokor menta, só, citromlé.

Elkészítése: Fölforralunk 2-2,5 l vizet, majd rendre beledobjuk a meghámozott, kockára vágott almát, és 2-3 perccel később a karikára vágott rebarbarát. Ízesítjük valamilyen édesítővel meg 1-2 csipetnyi sóval, 3-4 percig főzzük együtt (vagy ameddig szükséges, csak éppen nem főjenek szét a darabkák), majd hozzáöntjük a tej kétharmadát, és jól kiforraljuk. A tojássárgáját simára keverjük a félretett tejjel, fellazítjuk kevés forró lével, és hozzáöntjük a tűzről félrevett leveshez. Ízlés szerint utánaédesítünk-sózunk, illetve citromlével igazítunk az ízén. Belekeverjük a finomra aprított mentaleveleket, és hagyjuk hűlni. Akár langyosan, akár jól behűtve kínáljuk.

NÚ - 2019/5.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. június 26., vasárnap

Alma-rebarbara leves mentával

Amikor eltelt a délelőtt egyéb munkával, de délben a gyerekeknek muszáj valami kedvükre való finomat enniük, akkor a gyümölcsleves az egyik legjobb választás. Szabály nincs rá, abból készülhet, ami éppen található otthon. Ezúttal az alma és a rebarbara volt a soros nálunk.


Alma-rebarbara leves mentával

Hozzávalók 4-5 személyre: 3 alma, 35 dkg rebarbara, cukor (nálam xilit és sztéviapor), 1 tojássárgája, 2-3 dl tej, 1 kis csokor menta, só, citromlé.

Elkészítése: Fölforralunk 2-2,5 l vizet, majd rendre beledobjuk a meghámozott, kockára vágott almát, és 2-3 perccel később a karikára vágott rebarbarát. Ízesítjük valamilyen édesítővel meg 1-2 csipetnyi sóval, 3-4 percig főzzük együtt (vagy ameddig szükséges, csak éppen nem főjenek szét a darabkák), majd hozzáöntjük a tej kétharmadát, és jól kiforraljuk. A tojássárgáját simára keverjük a félretett tejjel, fellazítjuk kevés forró lével, és hozzáöntjük a tűzről félrevett leveshez. Ízlés szerint utánaédesítünk-sózunk, illetve citromlével igazítunk az ízén. Belekeverjük a finomra aprított mentaleveleket, és hagyjuk hűlni. Akár langyosan, akár jól behűtve kínáljuk.

NÚ - 2019/5.

Nincsenek megjegyzések: