2016. június 30., csütörtök

Frissítő nyári limonádé

Már legalább 2-3 éve olvastam erről a limonádéról, amitől állítólag olvadnak a kilók. De akármennyire is haladó gondolkodású lennék (vagy legalábbis annak tartom magam), illetve bármennyire is szeretem kipróbálni az újdonságokat meg a különleges, meghökkentő társításokat, az uborka valahogy sosem fért bele a limonádéról "vallott nézeteimbe". :P Úgyhogy készítettem a vizet szorgalmasan sokszor és rendszeresen, de a kilók, persze, nemhogy nem olvadtak, hanem inkább szaporodtak. Biztos azért, mert sosem tettem bele uborkát. :P :D Nos, a napokban ismét nekiálltam a limonádé-készítésnek, s akkor gondoltam egy merészet és nagyot: beleszeeteltem egy uborkát is. Háááááát. Maradok inkább a kilóknál. Meg lehetett inni, nem mondom, sőt, akár finomnak is nevezhetném, de annyira furcsa ízvilág, hogy inkább lemondok róla. Megittam a teljes kancsónyit, egy fél délután még sok is volt, hoyg elfogyjon, de akkor is, uborka nélkül nekem jobban ízlik. Próbáljátok ki így is, úgy is, majd döntsetek kedvetekre.


Frissítő nyári limonádé

Hozzávalók 1 kancsónyi limonádéhoz: kb. 1 liter víz, 1,5 citrom, 1 kisebb uborka, 5-6 dkg friss gyömbér, 5-6 szál menta, néhány szál levendulavirág, jégkocka.

Elkészítése: A citromot, az uborkát, a gyömbért és a mentát jól megmossuk. A gyömbért héjastól lereszeljük, az uborkát pedig vékony szeletekre vágjuk. A kancsóba tesszük a mentát, a gyömbért meg a jégkockát és hosszú kanállal jól összekavarjuk, így a mentából felszabadulnak az illóolajok. Ezután belefacsarjuk 1 citrom levét (ha szeretnénk, a megmaradt héját is beledarabolhatjuk), beletesszük a karikára vágott fél citromot meg az uborkát is, végül pedig - a színhatás kedvéért is - néhány levendulavirágot teszünk bele. Azonnal is fogyasztható, de ha áll 15-20 percet még finomabb, aromásabb lesz. Nagyon jó szomjoltó, és a felhasznált alapanyagok jótékony hatásait is élvezhetjük.

Megjegyzés: Aki idegenkedik az uborkától, hagyja ki belőle, esetleg bármiylen szezongyümölcst használhat még hozzá.
KT - 2016/8
BA - 2018/7-8


3 megjegyzés:

Katalin írta...

Igen, erről én is hallottam már, guszta is a képed róla, de inkább én is maradnék a hagyományos ízeknél :-) Mentát és gyömbért én is szoktam beletenni, és a levendula is finom lehet benne....

Katalin írta...

Én is csináltam hasonló limonádét, csak uborka nélkül :-)
Az enyém ilyen lett:
http://katalin-konyha.blogspot.hu/2016/07/levendulas-mentas-gyomberes-limonade.html

sedith írta...

Írtam a bejegyzésednél, köszi a visszajelzést. :)

Related Posts with Thumbnails

2016. június 30., csütörtök

Frissítő nyári limonádé

Már legalább 2-3 éve olvastam erről a limonádéról, amitől állítólag olvadnak a kilók. De akármennyire is haladó gondolkodású lennék (vagy legalábbis annak tartom magam), illetve bármennyire is szeretem kipróbálni az újdonságokat meg a különleges, meghökkentő társításokat, az uborka valahogy sosem fért bele a limonádéról "vallott nézeteimbe". :P Úgyhogy készítettem a vizet szorgalmasan sokszor és rendszeresen, de a kilók, persze, nemhogy nem olvadtak, hanem inkább szaporodtak. Biztos azért, mert sosem tettem bele uborkát. :P :D Nos, a napokban ismét nekiálltam a limonádé-készítésnek, s akkor gondoltam egy merészet és nagyot: beleszeeteltem egy uborkát is. Háááááát. Maradok inkább a kilóknál. Meg lehetett inni, nem mondom, sőt, akár finomnak is nevezhetném, de annyira furcsa ízvilág, hogy inkább lemondok róla. Megittam a teljes kancsónyit, egy fél délután még sok is volt, hoyg elfogyjon, de akkor is, uborka nélkül nekem jobban ízlik. Próbáljátok ki így is, úgy is, majd döntsetek kedvetekre.


Frissítő nyári limonádé

Hozzávalók 1 kancsónyi limonádéhoz: kb. 1 liter víz, 1,5 citrom, 1 kisebb uborka, 5-6 dkg friss gyömbér, 5-6 szál menta, néhány szál levendulavirág, jégkocka.

Elkészítése: A citromot, az uborkát, a gyömbért és a mentát jól megmossuk. A gyömbért héjastól lereszeljük, az uborkát pedig vékony szeletekre vágjuk. A kancsóba tesszük a mentát, a gyömbért meg a jégkockát és hosszú kanállal jól összekavarjuk, így a mentából felszabadulnak az illóolajok. Ezután belefacsarjuk 1 citrom levét (ha szeretnénk, a megmaradt héját is beledarabolhatjuk), beletesszük a karikára vágott fél citromot meg az uborkát is, végül pedig - a színhatás kedvéért is - néhány levendulavirágot teszünk bele. Azonnal is fogyasztható, de ha áll 15-20 percet még finomabb, aromásabb lesz. Nagyon jó szomjoltó, és a felhasznált alapanyagok jótékony hatásait is élvezhetjük.

Megjegyzés: Aki idegenkedik az uborkától, hagyja ki belőle, esetleg bármiylen szezongyümölcst használhat még hozzá.
KT - 2016/8
BA - 2018/7-8


3 megjegyzés:

Katalin írta...

Igen, erről én is hallottam már, guszta is a képed róla, de inkább én is maradnék a hagyományos ízeknél :-) Mentát és gyömbért én is szoktam beletenni, és a levendula is finom lehet benne....

Katalin írta...

Én is csináltam hasonló limonádét, csak uborka nélkül :-)
Az enyém ilyen lett:
http://katalin-konyha.blogspot.hu/2016/07/levendulas-mentas-gyomberes-limonade.html

sedith írta...

Írtam a bejegyzésednél, köszi a visszajelzést. :)