2016. augusztus 15., hétfő

Cukkinis csirke

Tegnap szépen elképzeltem, hogy a bepácolt kicsontozott csirkecombból gyönyörűszép színes nyársak lesznek tökkel, sárga cukkinival, paprikával, lila hagymával stb. Ám kedves férjecskémnek nem volt kedve szénnel, sütögetéssel bajlódni, s ha már neki, nem, .... nos nekem sem. :P Így aztán, ami a nyársra ment volna, ment szépen a lábosba, és ugyanolyan finomat ettünk belőle. :)


Cukkinis csirke

Hozzávalók 4 személyre: 8 kicsontozott csirkecomb, 2 kisebb, zsenge főzőtök, 2 kicsi zsenge sárga héjú cukkini, 2 nagy zöld kápia paprika, 3 kemény húsú paradicsom (pl. lucullus), 3 hagyma, 1 marék fokhagymacikk, só, bors, 2 dl fehérbor, 1-2 ágacska friss csombor.

Elkészítése: A csirkecombot átnézzük, megmossuk, majd megtörölgetjük. Megszórjuk sóval és borssal, és félretesszük néhány órára. Meghámozzuk a hagymát, nagyobb darabokra vágjuk, és egy vastag aljú edény aljára szórjuk. A fokhagymacikkeket héjastól, de jól megmosva a hagyma mellé szórjuk. Ráhelyezzük a csirkecombokat, beletesszük a  csomborágakat, aláöntjük a bort, illetve kevés vizet, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután rádobjuk a felkarikázott tököt meg cukkinit, és a darabokra vágott paprikát. Megsózzuk-borsozzuk az egészet, ha szükséges, még pótoljuk a vizet, és 5 percig pároljuk tovább. Végül beletesszük a karikára vágott paradicsomot is, 2-3 percig hagyjuk rotyogni, majd félrevesszük, és tálaljuk.

EK - 2018/9

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. augusztus 15., hétfő

Cukkinis csirke

Tegnap szépen elképzeltem, hogy a bepácolt kicsontozott csirkecombból gyönyörűszép színes nyársak lesznek tökkel, sárga cukkinival, paprikával, lila hagymával stb. Ám kedves férjecskémnek nem volt kedve szénnel, sütögetéssel bajlódni, s ha már neki, nem, .... nos nekem sem. :P Így aztán, ami a nyársra ment volna, ment szépen a lábosba, és ugyanolyan finomat ettünk belőle. :)


Cukkinis csirke

Hozzávalók 4 személyre: 8 kicsontozott csirkecomb, 2 kisebb, zsenge főzőtök, 2 kicsi zsenge sárga héjú cukkini, 2 nagy zöld kápia paprika, 3 kemény húsú paradicsom (pl. lucullus), 3 hagyma, 1 marék fokhagymacikk, só, bors, 2 dl fehérbor, 1-2 ágacska friss csombor.

Elkészítése: A csirkecombot átnézzük, megmossuk, majd megtörölgetjük. Megszórjuk sóval és borssal, és félretesszük néhány órára. Meghámozzuk a hagymát, nagyobb darabokra vágjuk, és egy vastag aljú edény aljára szórjuk. A fokhagymacikkeket héjastól, de jól megmosva a hagyma mellé szórjuk. Ráhelyezzük a csirkecombokat, beletesszük a  csomborágakat, aláöntjük a bort, illetve kevés vizet, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután rádobjuk a felkarikázott tököt meg cukkinit, és a darabokra vágott paprikát. Megsózzuk-borsozzuk az egészet, ha szükséges, még pótoljuk a vizet, és 5 percig pároljuk tovább. Végül beletesszük a karikára vágott paradicsomot is, 2-3 percig hagyjuk rotyogni, majd félrevesszük, és tálaljuk.

EK - 2018/9

Nincsenek megjegyzések: