2016. december 17., szombat

Paprikás-sajtos rúd

Elismerem, az anyósom sajtos rúdjánál finomabb sajtos rúd nem létezik a világon. Legalábbis nekünk. :P De mindenki életében eljöhet az a pillanat :D, amikor nincs ideje élesztős tésztát gyúrni, pihentetni, vagy akárcsak egy csomó sajtot megvenni. És akkor ilyenkor egy leveles tésztából készített sós ropogtatnival "életet" menthet. Az alábbi nem is annyira recept, mint ötlet ahhoz,hogy így is lehetne. Gyorsan, egyszerűen, de még így is eléggé finoman. :) 


Paprikás-sajtos rúd

Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta, liszt, 1 tojásfehérje, 15 dkg sajt, 1-2 teáskanál pirospaprika, 1-2 evőkanál aranyszínű lenmag (vagy barna lenmag).

Elkészítése: A leveles tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük tojásfehérjével, majd eloszlatjuk rajta a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, illetve rászórjuk a pirospaprikát meg a lenmagot. Tenyerünkkel óvatosan lelapítjuk egy kicsit, azaz a sajtot és a fűszereket finoman belenyomjuk a tésztába, majd derelyevágóval kb. 10 cm hosszú, ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ezután tetszés szerint megcsavarjuk őket vagy egyenesen hagyjuk, és sütőpapíros tepsire helyezve, 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. 

KT- 2016/12


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. december 17., szombat

Paprikás-sajtos rúd

Elismerem, az anyósom sajtos rúdjánál finomabb sajtos rúd nem létezik a világon. Legalábbis nekünk. :P De mindenki életében eljöhet az a pillanat :D, amikor nincs ideje élesztős tésztát gyúrni, pihentetni, vagy akárcsak egy csomó sajtot megvenni. És akkor ilyenkor egy leveles tésztából készített sós ropogtatnival "életet" menthet. Az alábbi nem is annyira recept, mint ötlet ahhoz,hogy így is lehetne. Gyorsan, egyszerűen, de még így is eléggé finoman. :) 


Paprikás-sajtos rúd

Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta, liszt, 1 tojásfehérje, 15 dkg sajt, 1-2 teáskanál pirospaprika, 1-2 evőkanál aranyszínű lenmag (vagy barna lenmag).

Elkészítése: A leveles tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük tojásfehérjével, majd eloszlatjuk rajta a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, illetve rászórjuk a pirospaprikát meg a lenmagot. Tenyerünkkel óvatosan lelapítjuk egy kicsit, azaz a sajtot és a fűszereket finoman belenyomjuk a tésztába, majd derelyevágóval kb. 10 cm hosszú, ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ezután tetszés szerint megcsavarjuk őket vagy egyenesen hagyjuk, és sütőpapíros tepsire helyezve, 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. 

KT- 2016/12


Nincsenek megjegyzések: