2016. december 15., csütörtök

Szaloncukor mézeskalácsból

A kész mézeskalácsból isteni fára akasztható szaloncukor is készülhet. Nálunk nagyon ízlett a próbaadag, úgyhogy valószínű lesz az ünnepre is. 


Szaloncukor mézeskalácsból

Hozzávalók: 25 dkg sült mézeskalács, 1 dl tej vagy feketekávé, 3 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál savanykás lekvár, 5 dkg mazsola; a bevonáshoz: 10-10 dkg fehér és étcsokoládé, 2-2 teáskanál olaj ; további kellékek: fehér színű sütőpapír, alufólia.
Elkészítése: A mazsolát beáztatjuk a tejbe vagy a kávéba. A mézeskalácsot megdaráljuk vagy lereszeljük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Lekvárból annyit adagolunk hozzá, amennyitől jól formázható masszát kapunk. Jól összegyúrjuk, majd kisujjnyi vastagságú rudacskákat sodrunk belőle, tányérra tesszük, és betesszük a fagyasztóba. Miután jól megdermedtek, a rudacskákat belemártjuk az időközben 2-2 teáskanál olajjal felolvasztott csokoládékhoz, és rácsra tesszük lecsepegni. A hűtőben vagy a fagyasztóban hagyjuk őket teljesen megdermedni. Ezután méretre vágott sütőpapír- és alufóliadarabokba csomagoljuk, a kilógó fehér papírt ollóval bevagdossuk.
Megjegyzés: A rudacskákat 2 fogpiszkáló segítségével könnyen belemárthatjuk az olvasztott csokoládéba. A masszából sütigolyók is készülhetnek. Gombócokat formázunk, kidermesztjük, megmártjuk csokoládéban, végül pedig megszórjuk különféle szórócukrokkal. Sütinyalókához a kész golyókat nyársakra tűzzük. 

KT - 2016/12



1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jó ötlet, szépek lettek! És persze nagyon finomak lehetnek :-)

Related Posts with Thumbnails

2016. december 15., csütörtök

Szaloncukor mézeskalácsból

A kész mézeskalácsból isteni fára akasztható szaloncukor is készülhet. Nálunk nagyon ízlett a próbaadag, úgyhogy valószínű lesz az ünnepre is. 


Szaloncukor mézeskalácsból

Hozzávalók: 25 dkg sült mézeskalács, 1 dl tej vagy feketekávé, 3 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál savanykás lekvár, 5 dkg mazsola; a bevonáshoz: 10-10 dkg fehér és étcsokoládé, 2-2 teáskanál olaj ; további kellékek: fehér színű sütőpapír, alufólia.
Elkészítése: A mazsolát beáztatjuk a tejbe vagy a kávéba. A mézeskalácsot megdaráljuk vagy lereszeljük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Lekvárból annyit adagolunk hozzá, amennyitől jól formázható masszát kapunk. Jól összegyúrjuk, majd kisujjnyi vastagságú rudacskákat sodrunk belőle, tányérra tesszük, és betesszük a fagyasztóba. Miután jól megdermedtek, a rudacskákat belemártjuk az időközben 2-2 teáskanál olajjal felolvasztott csokoládékhoz, és rácsra tesszük lecsepegni. A hűtőben vagy a fagyasztóban hagyjuk őket teljesen megdermedni. Ezután méretre vágott sütőpapír- és alufóliadarabokba csomagoljuk, a kilógó fehér papírt ollóval bevagdossuk.
Megjegyzés: A rudacskákat 2 fogpiszkáló segítségével könnyen belemárthatjuk az olvasztott csokoládéba. A masszából sütigolyók is készülhetnek. Gombócokat formázunk, kidermesztjük, megmártjuk csokoládéban, végül pedig megszórjuk különféle szórócukrokkal. Sütinyalókához a kész golyókat nyársakra tűzzük. 

KT - 2016/12



1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jó ötlet, szépek lettek! És persze nagyon finomak lehetnek :-)