2017. január 26., csütörtök

Olajbogyós, citromos csirkeragu

Egy nagyon finom, gyorsan elkészülő főfogás következik, ami jó segítség lehet az elfoglalt hétköznapokban. Az olajbogyót éppen el is lehet hagyni, de az adja meg az igazi jellegét. :) Vagy le lehet cserélni esetleg zöldre, ki ahogy szereti.




Olajbogyós, citromos csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre: 3 fél csirkemell, 1 hagyma, 6-7 cikk fokhagyma, 1/2 citrom héja, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál liszt, 3 nagy evőkanál tejföl, 3 dl tej, 1 evőkanál szárított bazsalikom, 10-15 dkg kimagozott fekete olajbogyó, só, bors, olívaolaj.

Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk. Kevés felhevített olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a fokhagyma háromnegyedét. Miután elkavartuk, rádobjuk a húst, és állandóan kavargatva, nagy lángon, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét meg a lereszelt citromhéjat, , sózzuk, borsozzuk, illetve rászórjuk a bazsalikomot, és kevés vizet öntögetve alá puhára pároljuk (max. 10 perc).  Ekkor zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük a tejjel. Beletesszük a tejfölt, ha szükséges további vízzel hígítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott olajbogyót, valamint a maradék zúzott fokhagymát, és jól kiforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk, és főtt (basmati) rizzsel tálaljuk.

FF - 2017/4

1 megjegyzés:

duende írta...

Szuper! :) Imádom az olajbogyót is, citromot is! :)

Related Posts with Thumbnails

2017. január 26., csütörtök

Olajbogyós, citromos csirkeragu

Egy nagyon finom, gyorsan elkészülő főfogás következik, ami jó segítség lehet az elfoglalt hétköznapokban. Az olajbogyót éppen el is lehet hagyni, de az adja meg az igazi jellegét. :) Vagy le lehet cserélni esetleg zöldre, ki ahogy szereti.




Olajbogyós, citromos csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre: 3 fél csirkemell, 1 hagyma, 6-7 cikk fokhagyma, 1/2 citrom héja, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál liszt, 3 nagy evőkanál tejföl, 3 dl tej, 1 evőkanál szárított bazsalikom, 10-15 dkg kimagozott fekete olajbogyó, só, bors, olívaolaj.

Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk. Kevés felhevített olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a fokhagyma háromnegyedét. Miután elkavartuk, rádobjuk a húst, és állandóan kavargatva, nagy lángon, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét meg a lereszelt citromhéjat, , sózzuk, borsozzuk, illetve rászórjuk a bazsalikomot, és kevés vizet öntögetve alá puhára pároljuk (max. 10 perc).  Ekkor zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük a tejjel. Beletesszük a tejfölt, ha szükséges további vízzel hígítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott olajbogyót, valamint a maradék zúzott fokhagymát, és jól kiforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk, és főtt (basmati) rizzsel tálaljuk.

FF - 2017/4

1 megjegyzés:

duende írta...

Szuper! :) Imádom az olajbogyót is, citromot is! :)