2017. március 20., hétfő

Gazdag villásreggeli

Néha kimondottan vágyunk arra, hogy az étel ne 2 perc alatt legyen meg, és főleg ne másodpercek alatt kelljen, rohanás közben elfogyasztani. Nos, ez ilyen. Van némi munka vele, de persze, nem sok, és időben sem vesz fel órákat, mégis a ráérősség az első gondolat, amikor rátekintünk. Kellemes ráérős reggelizést!



Gazdag villásreggeli

Hozzávalók 2 személyre: 1 üveg spárgakonzerv (vagy 10-12 szál friss fehér spárga), 10-12 szelet császárszalonna, 4 tojás, 10 dkg füstölt lazac, 2 szelet pirított kenyér, só, ecet;
a tálaláshoz: friss zöldségek (uborka, paprika, esetleg retk, újhagyma), olajbogyó, zöld fűszerek (kapor vagy petrezselyemzöld).

Elkészítése: A spárgakonzervet leszűrjük, a spárgasípokat pedig óvatosan beletekerjük egy-egy baconszeletbe. Hőálló tálba sorakoztatjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Ha friss spárgából dolgozunk, akkor előzőleg meghámozzuk őket, majd kb. 2 percig főzzük enyhén sós vízben, és utána tekerjük baconba, illetve sütjük meg. Egy edényben vizet forralunk, jól megsózzuk, öntünk hozzá 1-2 evőkanál ecetet, majd óvatosan beleütjük a tojásokat is vigyázva, hogy egészben maradjanak. Kb. 3 percig hagyjuk csendesen főni (a víz ne bugyogjon), majd szűrőkanállal nagyon hideg vízbe tesszük át. Ezalatt megpirítjuk a kenyeret, illetve előkészítjük a többi hozzávalót meg a zöldségeket. Mindent tálra rendezünk, és kínáljuk. Tea, kávé, gyümölcslé, esetleg friss turmix is kerülhet mellé az asztalra.

KT - 2017/4

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. március 20., hétfő

Gazdag villásreggeli

Néha kimondottan vágyunk arra, hogy az étel ne 2 perc alatt legyen meg, és főleg ne másodpercek alatt kelljen, rohanás közben elfogyasztani. Nos, ez ilyen. Van némi munka vele, de persze, nem sok, és időben sem vesz fel órákat, mégis a ráérősség az első gondolat, amikor rátekintünk. Kellemes ráérős reggelizést!



Gazdag villásreggeli

Hozzávalók 2 személyre: 1 üveg spárgakonzerv (vagy 10-12 szál friss fehér spárga), 10-12 szelet császárszalonna, 4 tojás, 10 dkg füstölt lazac, 2 szelet pirított kenyér, só, ecet;
a tálaláshoz: friss zöldségek (uborka, paprika, esetleg retk, újhagyma), olajbogyó, zöld fűszerek (kapor vagy petrezselyemzöld).

Elkészítése: A spárgakonzervet leszűrjük, a spárgasípokat pedig óvatosan beletekerjük egy-egy baconszeletbe. Hőálló tálba sorakoztatjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Ha friss spárgából dolgozunk, akkor előzőleg meghámozzuk őket, majd kb. 2 percig főzzük enyhén sós vízben, és utána tekerjük baconba, illetve sütjük meg. Egy edényben vizet forralunk, jól megsózzuk, öntünk hozzá 1-2 evőkanál ecetet, majd óvatosan beleütjük a tojásokat is vigyázva, hogy egészben maradjanak. Kb. 3 percig hagyjuk csendesen főni (a víz ne bugyogjon), majd szűrőkanállal nagyon hideg vízbe tesszük át. Ezalatt megpirítjuk a kenyeret, illetve előkészítjük a többi hozzávalót meg a zöldségeket. Mindent tálra rendezünk, és kínáljuk. Tea, kávé, gyümölcslé, esetleg friss turmix is kerülhet mellé az asztalra.

KT - 2017/4

Nincsenek megjegyzések: