2017. március 29., szerda

Pezsgőzselé

A recept szintén a Királyi ételek című könyvből való, és szintén Tatiana Radziwill hercegnő "küldte be" a szerkesztő Margit hercegnőnek. Nagyon finom desszert, a lányoknak elkészítettem gyerekpezsgőből is, és azt mondták, ilyent máskor is csináljunk. 


Pezsgőzselé

Hozzávalók 4 személyre: 5 dl rozé pezsgő, 2,2 dl víz, 15 g zselatinpor, 2 evőkanál cukor, 1/2 citrom leve.

Elkészítése: A zseletinport beáztatjuk 70 ml vízbe, a többi vizet pedig lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot meg a citromlevet, és addig melegítjük kavargatva, míg a cukor fel nem oldódik. Félrevesszük a lángról, hozzáadjuk a beáztatott zselatint, és addig kavargatjuk tovább, amíg a zselatin is fel nem oldódik. Hozzáöntjük lassan a pezsgőt, folytonosan kavarva, majd pezsgőskelyhekbe adagoljuk, és hidegbe tesszük néhány órára. Tálaláskor néhány csepp pezsgőt locsolunk a tetejére, és esetleg valamilyen zöld levéllel díszítjük.

EK - 2018/4



Jeleu de şampanie

Ingrediente pentru 4 persoane: 500 ml şampanie rozé, 220 ml apă, 15 g praf gelatină, 2 linguri zahăr, zeama de la ½ lămâie.


Prepararea: Gelatina se înmoaie în 70 ml apă rece. Restul apei se pune la foc cu zahărul şi zeama de lămâie şi se amestecă până ce se dizolvă zahărul. Se ia de pe foc, se adaugă gelatina înmuiată şi se amestecă până ce se dizolvă complet. Atunci se toarnă uşor şampania, amestecând încontinuu. Se toarnă lichidul în cupe de şampanie sau pahare şi se lasă la rece pentru câteva ore. La servire se stropesc câteva picături de şampanie deasupra jeleului, eventual, pentru aspect, se ornează cu o frunzuliţă verde. 

BA - 2017/3

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom kanalazni való lehet, a színe pedig csodás :-)

Related Posts with Thumbnails

2017. március 29., szerda

Pezsgőzselé

A recept szintén a Királyi ételek című könyvből való, és szintén Tatiana Radziwill hercegnő "küldte be" a szerkesztő Margit hercegnőnek. Nagyon finom desszert, a lányoknak elkészítettem gyerekpezsgőből is, és azt mondták, ilyent máskor is csináljunk. 


Pezsgőzselé

Hozzávalók 4 személyre: 5 dl rozé pezsgő, 2,2 dl víz, 15 g zselatinpor, 2 evőkanál cukor, 1/2 citrom leve.

Elkészítése: A zseletinport beáztatjuk 70 ml vízbe, a többi vizet pedig lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot meg a citromlevet, és addig melegítjük kavargatva, míg a cukor fel nem oldódik. Félrevesszük a lángról, hozzáadjuk a beáztatott zselatint, és addig kavargatjuk tovább, amíg a zselatin is fel nem oldódik. Hozzáöntjük lassan a pezsgőt, folytonosan kavarva, majd pezsgőskelyhekbe adagoljuk, és hidegbe tesszük néhány órára. Tálaláskor néhány csepp pezsgőt locsolunk a tetejére, és esetleg valamilyen zöld levéllel díszítjük.

EK - 2018/4



Jeleu de şampanie

Ingrediente pentru 4 persoane: 500 ml şampanie rozé, 220 ml apă, 15 g praf gelatină, 2 linguri zahăr, zeama de la ½ lămâie.


Prepararea: Gelatina se înmoaie în 70 ml apă rece. Restul apei se pune la foc cu zahărul şi zeama de lămâie şi se amestecă până ce se dizolvă zahărul. Se ia de pe foc, se adaugă gelatina înmuiată şi se amestecă până ce se dizolvă complet. Atunci se toarnă uşor şampania, amestecând încontinuu. Se toarnă lichidul în cupe de şampanie sau pahare şi se lasă la rece pentru câteva ore. La servire se stropesc câteva picături de şampanie deasupra jeleului, eventual, pentru aspect, se ornează cu o frunzuliţă verde. 

BA - 2017/3

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom kanalazni való lehet, a színe pedig csodás :-)