2017. március 15., szerda

Zöldségágyon sült csirkecomb

Egy teljesen átlagos vacsora egy teljesen átlagos hétköznapra. Az a jó benne, hogy bármilyen zöldség felhasználható hozzá, amit otthon találunk, én ezúttal éppen az alábbiakat "találtam". :) 



Zöldségágyon sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre: 10-12 csirkealsócomb, kb. 1 kg zöldség  - vegyesen: sárgarépa, cékla, édesburgonya, színes húsú paprika (piros és sárga), brokkoli, 3 hagyma, 1 fej fokhagyma, olívaolaj, 4-5 evőkanál balzsamecet, só, bors, szárított rozmaring.

Elkészítése:  A combokat átnézzük, megmossuk, szárazra törölgetjük. Megszórjuk sóval, borssal, illetve morzsolt rozmaringgal, meglocsoljuk olívaolajjal, és jól összeforgatjuk. A zöldségeket megmossuk, amit kell, meghámozunk, ezután tetszés szerint daraboljuk. Tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk, szintén meglocsoljuk olajjal, majd kézzel jól összeforgatjuk. Hőálló tálba terítjük a zöldséget, ráfektetjük a combokat, ráöntjük a visszamaradó pácot, illetve kevés vizet öntünk alá. Lefedve, 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük, ekkor levesszük a  fedőt, rálocsoljuk a balzsamecetet, és továbi 5-10 percre tolju vissza, hogy kissé megpiruljon.

Megjegyzés: A zöldségek tetszés szerint variálhatók, használhatunk zellert, pasztinákor vagyajár káposztát is.

KT - 2017/4

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. március 15., szerda

Zöldségágyon sült csirkecomb

Egy teljesen átlagos vacsora egy teljesen átlagos hétköznapra. Az a jó benne, hogy bármilyen zöldség felhasználható hozzá, amit otthon találunk, én ezúttal éppen az alábbiakat "találtam". :) 



Zöldségágyon sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre: 10-12 csirkealsócomb, kb. 1 kg zöldség  - vegyesen: sárgarépa, cékla, édesburgonya, színes húsú paprika (piros és sárga), brokkoli, 3 hagyma, 1 fej fokhagyma, olívaolaj, 4-5 evőkanál balzsamecet, só, bors, szárított rozmaring.

Elkészítése:  A combokat átnézzük, megmossuk, szárazra törölgetjük. Megszórjuk sóval, borssal, illetve morzsolt rozmaringgal, meglocsoljuk olívaolajjal, és jól összeforgatjuk. A zöldségeket megmossuk, amit kell, meghámozunk, ezután tetszés szerint daraboljuk. Tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk, szintén meglocsoljuk olajjal, majd kézzel jól összeforgatjuk. Hőálló tálba terítjük a zöldséget, ráfektetjük a combokat, ráöntjük a visszamaradó pácot, illetve kevés vizet öntünk alá. Lefedve, 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük, ekkor levesszük a  fedőt, rálocsoljuk a balzsamecetet, és továbi 5-10 percre tolju vissza, hogy kissé megpiruljon.

Megjegyzés: A zöldségek tetszés szerint variálhatók, használhatunk zellert, pasztinákor vagyajár káposztát is.

KT - 2017/4

Nincsenek megjegyzések: