2017. május 23., kedd

Virslis-sajtos kenyér, azaz bástyakenyér

Szintén nagy kedvence lehet ez a gyerekeknek. 


Virslis-sajtos kenyér

Hozzávalók 2 „virághoz”, a tésztához: 60 dkg liszt, 5 g szárított élesztő, 1 csapott evőkanál só, 3 evőkanál olívaolaj, 4,2 dl tej vagy víz;
továbbá: 15-20 dkg reszelt sajt, 7 szál virsli, mustár, 1 tojássárgája, 1-2 evőkanál tej.

Elkészítése:  A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát gyúrunk, majd letakarva, langyos helyen hagyjuk duplára kelni. Miután a tészta megkelt, kétfelé osztjuk, majd mindkét felet 7-7 egyenlő részre vágjuk. A részecskéket téglalapokká nyújtjuk, majd háromba hajtjuk, és sodrófával kissé megnyomkodjuk (fotó: fázis 1). Ezután a tészta egyik oldalát kb. kisujjnyi távolságonként bevagdossuk (fotó: fázis 2). Vékonyan megkenjük mustárral, megszórjuk reszelt sajttal, ráhelyezünk egy fél virslit (fotó: fázis 3), és szorosan feltekerjük. A tekercseket, bevagdosott felükkel felfelé sütőpapírral bélelt 18-20 cm átmérőjű formába helyezzük, és hagyjuk kelni még kb. 20-25 percig. Az egészet megismételjük a másik tésztarésszel is. Miután újrakelt, lekenjük tejjel elkevert tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha időnap előtt pirulna, a hőt csökkenthetjük 170 fokra, és a kenyérkét letakarhatjuk sütőpapírral.

EK - 2017/6




0 megjegyzés:

2017. május 23., kedd

Virslis-sajtos kenyér, azaz bástyakenyér

Bejegyezte: sedith dátum: 23:02
Szintén nagy kedvence lehet ez a gyerekeknek. 


Virslis-sajtos kenyér

Hozzávalók 2 „virághoz”, a tésztához: 60 dkg liszt, 5 g szárított élesztő, 1 csapott evőkanál só, 3 evőkanál olívaolaj, 4,2 dl tej vagy víz;
továbbá: 15-20 dkg reszelt sajt, 7 szál virsli, mustár, 1 tojássárgája, 1-2 evőkanál tej.

Elkészítése:  A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát gyúrunk, majd letakarva, langyos helyen hagyjuk duplára kelni. Miután a tészta megkelt, kétfelé osztjuk, majd mindkét felet 7-7 egyenlő részre vágjuk. A részecskéket téglalapokká nyújtjuk, majd háromba hajtjuk, és sodrófával kissé megnyomkodjuk (fotó: fázis 1). Ezután a tészta egyik oldalát kb. kisujjnyi távolságonként bevagdossuk (fotó: fázis 2). Vékonyan megkenjük mustárral, megszórjuk reszelt sajttal, ráhelyezünk egy fél virslit (fotó: fázis 3), és szorosan feltekerjük. A tekercseket, bevagdosott felükkel felfelé sütőpapírral bélelt 18-20 cm átmérőjű formába helyezzük, és hagyjuk kelni még kb. 20-25 percig. Az egészet megismételjük a másik tésztarésszel is. Miután újrakelt, lekenjük tejjel elkevert tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha időnap előtt pirulna, a hőt csökkenthetjük 170 fokra, és a kenyérkét letakarhatjuk sütőpapírral.

EK - 2017/6




0 megjegyzés on "Virslis-sajtos kenyér, azaz bástyakenyér"

Related Posts with Thumbnails