2017. július 22., szombat

Gyors, egyszerű zöldpaszulyleves

... avagy mamaízű leves mama abroszán. Gyorsan, egyszerűen. Mert régebb is főztek ilyen ételeket a háziasszonyok, nem minden főtt órákig, főleg nem nyáron, amikor hajnaltól estig bőven akadt munka.
Ha már volt paradicsom a kertben, mama azzal készítette, amíg nem volt, az előző évben eltett paradicsomlé került bele.


Gyors, egyszerű zöldpaszulyleves

Hozzávalók 5-6 személyre: 60-70 dkg zöldbab, 1 hagyma, 2 paradicsom vagy 2 dl paradicsomlé, 1 púpozott evőkanál liszt, 1-2 dl tejföl, 1 kis csokor zellerzöld, só;
a tálaláshoz: zöldhagyma, esetleg tejföl.

Elkészítése: Főni teszünk 2,5-3 liter vizet, enyhén megsózzuk. Amikor fölforrt, beletesszük a finomra aprított hagymát, a kis darabokra tördelt, alaposan megmosott zöldbabot és a zellerzöldet (mama ezt összekötözte, és végül kiszedte, én szeretm megenni is). Ha friss paradicsomot teszünk bele, akkor adjuk hozzá apró kockákra vágva, amikor a zöldbab félpuhára főtt, ha paradicsomlével készül, a babot készre főzzük. Amikor a zöldbab megpuhult, a lisztet elkeverjük a tejföllel, illetve a paradicsomlével vagy vízzel, és a leveshez öntjük. Jól kiforraljuk, utánasózunk, és félrevesszük. Ízlés szerint plusz tejföllel, illetve sóba mártott zöldhagymával fogyasztjuk.

KAL - 2018.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta! Én is szeretem ezeket az egyszerű, gyors ételeket, mert nagyon finomak!

2017. július 22., szombat

Gyors, egyszerű zöldpaszulyleves

Bejegyezte: sedith dátum: 11:11
... avagy mamaízű leves mama abroszán. Gyorsan, egyszerűen. Mert régebb is főztek ilyen ételeket a háziasszonyok, nem minden főtt órákig, főleg nem nyáron, amikor hajnaltól estig bőven akadt munka.
Ha már volt paradicsom a kertben, mama azzal készítette, amíg nem volt, az előző évben eltett paradicsomlé került bele.


Gyors, egyszerű zöldpaszulyleves

Hozzávalók 5-6 személyre: 60-70 dkg zöldbab, 1 hagyma, 2 paradicsom vagy 2 dl paradicsomlé, 1 púpozott evőkanál liszt, 1-2 dl tejföl, 1 kis csokor zellerzöld, só;
a tálaláshoz: zöldhagyma, esetleg tejföl.

Elkészítése: Főni teszünk 2,5-3 liter vizet, enyhén megsózzuk. Amikor fölforrt, beletesszük a finomra aprított hagymát, a kis darabokra tördelt, alaposan megmosott zöldbabot és a zellerzöldet (mama ezt összekötözte, és végül kiszedte, én szeretm megenni is). Ha friss paradicsomot teszünk bele, akkor adjuk hozzá apró kockákra vágva, amikor a zöldbab félpuhára főtt, ha paradicsomlével készül, a babot készre főzzük. Amikor a zöldbab megpuhult, a lisztet elkeverjük a tejföllel, illetve a paradicsomlével vagy vízzel, és a leveshez öntjük. Jól kiforraljuk, utánasózunk, és félrevesszük. Ízlés szerint plusz tejföllel, illetve sóba mártott zöldhagymával fogyasztjuk.

KAL - 2018.

1 megjegyzés on "Gyors, egyszerű zöldpaszulyleves"

Katalin on 2017. július 23. 9:39 írta...

Nagyon guszta! Én is szeretem ezeket az egyszerű, gyors ételeket, mert nagyon finomak!

Related Posts with Thumbnails