2017. július 28., péntek

Sárgarépás karalábésaláta

Most, amikor minden van hozzá...


Sárgarépás karalábésaláta

Hozzávalók 3-4 személyre: 2 friss karalábé, 2 nagyobbacska sárgarépa, 10-15 szem koktélparadicsom, petrezselyemzöld, tökmag;
Az öntethez: 2 dl majonéz, 1 dl joghurt, 1 evőkanál magos mustár, só, cukor, fehérbors, esetleg citromlé.

Elkészítése:  A zöldségeket meghámozzuk. A karalábét lereszeljük a kis lyukú reszelőn, a sárgarépát pedig a kis lyukú reszelőn. A koktélparadicsomot szeletekre vágjuk, és összekeverjük a karalábéval meg a sárgarépával. Megszórjuk petrezselyemzölddel és tökmaggal, majd a majonézöntettel kínáljuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és tetszés szerint ízesítjük.


Megjegyzés: Ha szeretnénk, maradék sült vagy főtt hússal, esetleg jó minőségű füstölt sonkával is kiegészíthetjük. 

FF - 2017/7

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. július 28., péntek

Sárgarépás karalábésaláta

Most, amikor minden van hozzá...


Sárgarépás karalábésaláta

Hozzávalók 3-4 személyre: 2 friss karalábé, 2 nagyobbacska sárgarépa, 10-15 szem koktélparadicsom, petrezselyemzöld, tökmag;
Az öntethez: 2 dl majonéz, 1 dl joghurt, 1 evőkanál magos mustár, só, cukor, fehérbors, esetleg citromlé.

Elkészítése:  A zöldségeket meghámozzuk. A karalábét lereszeljük a kis lyukú reszelőn, a sárgarépát pedig a kis lyukú reszelőn. A koktélparadicsomot szeletekre vágjuk, és összekeverjük a karalábéval meg a sárgarépával. Megszórjuk petrezselyemzölddel és tökmaggal, majd a majonézöntettel kínáljuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és tetszés szerint ízesítjük.


Megjegyzés: Ha szeretnénk, maradék sült vagy főtt hússal, esetleg jó minőségű füstölt sonkával is kiegészíthetjük. 

FF - 2017/7

Nincsenek megjegyzések: