2017. július 21., péntek

Zelleres cukkinisaláta pikáns joghurtöntettel

A család imádja a salátákat. Az a jó bennük, hogy nagyobbik lányom is szívesen fogyasztja a nyers zöldségeket ellentétben a főtt-sült társaikkal. Hús mellé nálunk ritkán készül más köret, inkább valamilyen salátával fogyasztjuk, de egy ilyesmivel vacsorára önmagában is jóllakunk. 


Zelleres cukkinisaláta pikáns joghurtöntettel

Hozzávalók 2-3  személyre: 40 dkg cukkini, 15 dkg zellergumó, 1 piros kápia paprika, 15 dkg nyers brokkoli (elhagyható);
az öntethez: 5 evőkanál sűrű joghurt, 2 evőkanál édes-savanyú csiliszósz, 2 evőkanál halszósz, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál citromlé, ½ citrom héja, kevés tej vagy víz, esetleg só.

Elkészítése:  A jól megmosott cukkinit lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, a meghámozott zellergumót pedig a kis lyukú reszelőn. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk, a brokkolit vékonyan felszeleteljük. Az egészet tálba tesszük, kézzel lazán összeforgatjuk, majd tálaláskor leöntjük az öntettel. Az öntethez a joghurtot, a szószokat, a citromlevet, a citromhéjat meg a cukrot befőttesüvegbe tesszük, és jól összerázzuk. Ha szükséges még egy picit sózzuk, illetve tejjel vagy vízzel hígítjuk, és ismét jól összerázzuk.

Megjegyzés: Önmagában is fogyasztható finom, laktató saláta, de húsos ételek kísérője, körete is lehet.

FF - 2017/7

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. július 21., péntek

Zelleres cukkinisaláta pikáns joghurtöntettel

A család imádja a salátákat. Az a jó bennük, hogy nagyobbik lányom is szívesen fogyasztja a nyers zöldségeket ellentétben a főtt-sült társaikkal. Hús mellé nálunk ritkán készül más köret, inkább valamilyen salátával fogyasztjuk, de egy ilyesmivel vacsorára önmagában is jóllakunk. 


Zelleres cukkinisaláta pikáns joghurtöntettel

Hozzávalók 2-3  személyre: 40 dkg cukkini, 15 dkg zellergumó, 1 piros kápia paprika, 15 dkg nyers brokkoli (elhagyható);
az öntethez: 5 evőkanál sűrű joghurt, 2 evőkanál édes-savanyú csiliszósz, 2 evőkanál halszósz, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál citromlé, ½ citrom héja, kevés tej vagy víz, esetleg só.

Elkészítése:  A jól megmosott cukkinit lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, a meghámozott zellergumót pedig a kis lyukú reszelőn. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk, a brokkolit vékonyan felszeleteljük. Az egészet tálba tesszük, kézzel lazán összeforgatjuk, majd tálaláskor leöntjük az öntettel. Az öntethez a joghurtot, a szószokat, a citromlevet, a citromhéjat meg a cukrot befőttesüvegbe tesszük, és jól összerázzuk. Ha szükséges még egy picit sózzuk, illetve tejjel vagy vízzel hígítjuk, és ismét jól összerázzuk.

Megjegyzés: Önmagában is fogyasztható finom, laktató saláta, de húsos ételek kísérője, körete is lehet.

FF - 2017/7

Nincsenek megjegyzések: