2017. augusztus 26., szombat

Főzelékpuding

Ez a recept Turós Lukács Lányok, asszonyok szakácskönyve című könyvében jelent meg, és egyszerűsége ellenére is egy ínycsiklandó, látványos étel, amely akár vendégvárásra is alkalmas. Hidegen, melegen egyaránt finom. 


Főzelékpuding

Hozzávalók 4-6 személyre: 8 dkg vaj, 10 dkg liszt, 2 dl tej, 4 tojás, 20-20 dkg karfiol, sárgarépa, zöldbab és gomba, 2 evőkanál búzadara, só, bors, olaj,; továbbá: vaj, zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt sajt.


Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, a karfiolt pici rózsákra daraboljuk, a sárgarépát kis kockákra vágjuk, a zöldbabot apróra tördeljük, a gombát pedig szintén felkockázzuk. A zöldségeket enyhén sós vízben megfőzzük (a sárgarépát és a zöldbabot együtt is lehet), a gombát kevés olajon megdinszteljük. A vajból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Miután kihűlt, egyenként beledolgozzuk a tojássárgáját, majd a leszűrt és kihűlt zöldségeket, illetve gombát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a búzadarával együtt lazán beleforgatjuk a zöldséges masszába. Puding- vagy kuglófformát kikenünk vajjal, illetve megszórunk morzsával, belesimítjuk a masszát, és kétujjnyi vízbe állítva a formát, 170-180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Óvatosan kiborítjuk a formából, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és megszórjuk reszelt sajttal. Előételként vagy feltétként kínáljuk, esetleg valamilyen tejfölös-fűszeres hideg mártással.

EK - 2017/9.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. augusztus 26., szombat

Főzelékpuding

Ez a recept Turós Lukács Lányok, asszonyok szakácskönyve című könyvében jelent meg, és egyszerűsége ellenére is egy ínycsiklandó, látványos étel, amely akár vendégvárásra is alkalmas. Hidegen, melegen egyaránt finom. 


Főzelékpuding

Hozzávalók 4-6 személyre: 8 dkg vaj, 10 dkg liszt, 2 dl tej, 4 tojás, 20-20 dkg karfiol, sárgarépa, zöldbab és gomba, 2 evőkanál búzadara, só, bors, olaj,; továbbá: vaj, zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt sajt.


Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, a karfiolt pici rózsákra daraboljuk, a sárgarépát kis kockákra vágjuk, a zöldbabot apróra tördeljük, a gombát pedig szintén felkockázzuk. A zöldségeket enyhén sós vízben megfőzzük (a sárgarépát és a zöldbabot együtt is lehet), a gombát kevés olajon megdinszteljük. A vajból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Miután kihűlt, egyenként beledolgozzuk a tojássárgáját, majd a leszűrt és kihűlt zöldségeket, illetve gombát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a búzadarával együtt lazán beleforgatjuk a zöldséges masszába. Puding- vagy kuglófformát kikenünk vajjal, illetve megszórunk morzsával, belesimítjuk a masszát, és kétujjnyi vízbe állítva a formát, 170-180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Óvatosan kiborítjuk a formából, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és megszórjuk reszelt sajttal. Előételként vagy feltétként kínáljuk, esetleg valamilyen tejfölös-fűszeres hideg mártással.

EK - 2017/9.



Nincsenek megjegyzések: