2017. szeptember 22., péntek

Paradicsomos pirított karfiol

Most még van, és finom a paradicsom. Használjuk hát ki, tegyük minél több ételbe! 


Paradicsomos pirított karfiol

Hozzávalók 2-3 személyre: 5 dkg hajszálvékony császárszalonna, 80 dkg karfiol, 2-3 paradicsom, 5-6 cikk fokhagyma, 1 kisebb csípős paprika, 5-6 szardella (ajóka - elhagyható), 4-5 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál fehérborecet, só, bors, 1 kis csokor petrezselyemzöld.


Elkészítése:  Egy edényben szárazon megpirítjuk a császárszalonnát, majd konyhai papírtörlőre szedjük, és félreteszsük. A zsiradékra ráöntjük az olajat, és rádobjuk a jól megmosott, kis rózsákra szedett karfiolt, illetve a finomra aprított csípős paprikát. 2-3 evőkanálnyi vizet öntve egyszerre hozzá, lefedve, gyakran megkavarva, illetve a vizet folyamatosan pótolva 8-10 perc alatt roppanósra pároljuk. Hagyjuk, hogy az összes folyadék elpárologjun, illetve a karfiol kissé meg is piruljon. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, illetve fokhagymát, rálocsoljuk az ecetet, megsózzuk, megborsozzuk, és néha megkavarva néhány percig együtt pároljuk még. Ha elkészült, elkavarjuk benne a szardellát, illetve megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és a félretett ropogós császárszalonnával tálaljuk. 
FF - 2017/8
BA - 2018/6.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. szeptember 22., péntek

Paradicsomos pirított karfiol

Most még van, és finom a paradicsom. Használjuk hát ki, tegyük minél több ételbe! 


Paradicsomos pirított karfiol

Hozzávalók 2-3 személyre: 5 dkg hajszálvékony császárszalonna, 80 dkg karfiol, 2-3 paradicsom, 5-6 cikk fokhagyma, 1 kisebb csípős paprika, 5-6 szardella (ajóka - elhagyható), 4-5 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál fehérborecet, só, bors, 1 kis csokor petrezselyemzöld.


Elkészítése:  Egy edényben szárazon megpirítjuk a császárszalonnát, majd konyhai papírtörlőre szedjük, és félreteszsük. A zsiradékra ráöntjük az olajat, és rádobjuk a jól megmosott, kis rózsákra szedett karfiolt, illetve a finomra aprított csípős paprikát. 2-3 evőkanálnyi vizet öntve egyszerre hozzá, lefedve, gyakran megkavarva, illetve a vizet folyamatosan pótolva 8-10 perc alatt roppanósra pároljuk. Hagyjuk, hogy az összes folyadék elpárologjun, illetve a karfiol kissé meg is piruljon. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, illetve fokhagymát, rálocsoljuk az ecetet, megsózzuk, megborsozzuk, és néha megkavarva néhány percig együtt pároljuk még. Ha elkészült, elkavarjuk benne a szardellát, illetve megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és a félretett ropogós császárszalonnával tálaljuk. 
FF - 2017/8
BA - 2018/6.

Nincsenek megjegyzések: