2017. szeptember 3., vasárnap

Ropogós rántott csirke szalmakrumplival

Ilyen rántott csirkét még sosem készítettem, és szemfüles lányaim ezt meg is jegyezték evés közben. De annyira ízlett nekik (mint az egészségtelen ételek általában), hogy arra kértek, legalább havonta egyszer iktassuk be. :) Nem tudom, hogy betartom-e, de tényleg finom volt... :P :) 



Ropogós rántott csirke szalmakrumplival 

Hozzávalók 4 személyre: 12-16 csirkealsócomb, só, bors, pirospaprika, 3-4 tojás, liszt, bő olaj, 80 dkg krumpli; a tálaláshoz: házi ketchup vagy paradicsomszósz.

Elkészítése:  A konyhakész csirkecombokat megfőzzük sós-borsos vízben, majd kiemeljük, és hagyjuk megszikkadni. Ezután enyhén megszórjuk só, bors és pirospaprika keverékével. A fűszerezett combokat lisztbe, ízesített felvert tojásba forgatjuk, majd a panírozást megismételve forró bő olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Konyha papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. A krumplit meghámpzzuk, vékonyan felkarikázzuk, és adagonként olajban kisütjük. A hússal és paradicsomszósszal kínáljuk.

Tipp: A második panírozáskor a combokat zsemlemorzsába vagy összetört burgonyasziromba, esetleg kukoricapehelybe is forgathatjuk.

Megjegyzés: A combokat addig főzzük, míg megpuhulnak, de nem esnek szét. A főzővizet felhasználhatjuk valamilyen finom leves alapjául. 



0 megjegyzés:

2017. szeptember 3., vasárnap

Ropogós rántott csirke szalmakrumplival

Bejegyezte: sedith dátum: 14:17
Ilyen rántott csirkét még sosem készítettem, és szemfüles lányaim ezt meg is jegyezték evés közben. De annyira ízlett nekik (mint az egészségtelen ételek általában), hogy arra kértek, legalább havonta egyszer iktassuk be. :) Nem tudom, hogy betartom-e, de tényleg finom volt... :P :) 



Ropogós rántott csirke szalmakrumplival 

Hozzávalók 4 személyre: 12-16 csirkealsócomb, só, bors, pirospaprika, 3-4 tojás, liszt, bő olaj, 80 dkg krumpli; a tálaláshoz: házi ketchup vagy paradicsomszósz.

Elkészítése:  A konyhakész csirkecombokat megfőzzük sós-borsos vízben, majd kiemeljük, és hagyjuk megszikkadni. Ezután enyhén megszórjuk só, bors és pirospaprika keverékével. A fűszerezett combokat lisztbe, ízesített felvert tojásba forgatjuk, majd a panírozást megismételve forró bő olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Konyha papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. A krumplit meghámpzzuk, vékonyan felkarikázzuk, és adagonként olajban kisütjük. A hússal és paradicsomszósszal kínáljuk.

Tipp: A második panírozáskor a combokat zsemlemorzsába vagy összetört burgonyasziromba, esetleg kukoricapehelybe is forgathatjuk.

Megjegyzés: A combokat addig főzzük, míg megpuhulnak, de nem esnek szét. A főzővizet felhasználhatjuk valamilyen finom leves alapjául. 



0 megjegyzés on "Ropogós rántott csirke szalmakrumplival "

Related Posts with Thumbnails