2017. október 31., kedd

Zöldborsófőzelék kukoricával és csirkezúzával

Egy kicsit megszaporítottam az egyszerú zöldborsófőzeléket. :) 


Zöldborsófőzelék kukoricával és csirkezúzával  

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkezúza, 3 hagyma, 50 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó, 1 kukoricakonzerv, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, tej, tejföl, só, bors, olaj.

Elkészítése:  A hagymát megtisztítjuk, félbe, majd csíkokra vágjuk. A csirkezúzát alaposan átnézzük, belsejét jól megkapargatva több vízben átmossuk. A hagymát megdinszteljük kevés olajon, rászórjuk a pirospaprikát, rádobjuk a zúzát, majd felöntjük vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük. Legjobb és leggyorsabb, ha kuktában végezzük ezt. Amikor már puha, hozzáadjuk a zöldborsót, és addig főzzük (néhány perc), amíg ez is megpuhul. Hozzáadjuk a kukoricát, összerotyogtatjuk, majd besűrítjük a kevés tejjel elkevert liszttel. Belekeverünk 3-4 evőkanál tejfölt is, illetve, ha szükséges, további tejjel vagy vízzel hígítjuk, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánaízesítünk, és tálaljuk is.

KAL - 2018.

0 megjegyzés:

2017. október 31., kedd

Zöldborsófőzelék kukoricával és csirkezúzával

Bejegyezte: sedith dátum: 18:39
Egy kicsit megszaporítottam az egyszerú zöldborsófőzeléket. :) 


Zöldborsófőzelék kukoricával és csirkezúzával  

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkezúza, 3 hagyma, 50 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó, 1 kukoricakonzerv, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, tej, tejföl, só, bors, olaj.

Elkészítése:  A hagymát megtisztítjuk, félbe, majd csíkokra vágjuk. A csirkezúzát alaposan átnézzük, belsejét jól megkapargatva több vízben átmossuk. A hagymát megdinszteljük kevés olajon, rászórjuk a pirospaprikát, rádobjuk a zúzát, majd felöntjük vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük. Legjobb és leggyorsabb, ha kuktában végezzük ezt. Amikor már puha, hozzáadjuk a zöldborsót, és addig főzzük (néhány perc), amíg ez is megpuhul. Hozzáadjuk a kukoricát, összerotyogtatjuk, majd besűrítjük a kevés tejjel elkevert liszttel. Belekeverünk 3-4 evőkanál tejfölt is, illetve, ha szükséges, további tejjel vagy vízzel hígítjuk, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánaízesítünk, és tálaljuk is.

KAL - 2018.

0 megjegyzés on "Zöldborsófőzelék kukoricával és csirkezúzával"

Related Posts with Thumbnails